Gå til sidens hovedinnhold

Varden barnehage ofres til boligformål

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Gir all støtte til Odd Høibøs innlegg i Østlands-Posten 2 juni 2020 mot kommunens planer om salg av Varden barnehage til boligformål.

Den bakenforliggende årsaken til nedleggingen av barnehagen har nok hele tiden vært et salg til boligformål for å styrke kommuneøkonomien. Regnestykket som skal gi noen stor økonomisk gevinst ved nedlegging av barnehagen og flytting av unger og personale til andre barnehager har jeg aldri sett.

Varden barnehage har også fungert som friareal hvor barna har lekt både sommer som vinter når barnehagen er stengt. Kanskje det mest besøkte friarealet vi har.

En annen ting er om det lar seg gjøre å bygge boliger her. Området Varden barnehage er opprinnelig ett av to vannbasseng som skulle sikre tilstrekkelig vannforsyning til Stavern. Hensikten tror Jeg var brannsikring. Dersom det skal bygges boliger her ser jeg for meg store og kompliserte grunnarbeider og utgravinger som vil ødelegge hele basseng-utseende. Det er nok en stor steinsetting (demning) i nedkanten av bassenget.

Jeg er nok også ganske sikker på at det planlegges en ganske så ruvende boligmasse på området. Jeg vil desuten anta at verneverdige hensyn må tas dersom bassenget skal utbygges til boliger

Kommentarer til denne saken