(Tønsbergs Blad)

– Pepperkaker har vi solgt i et par uker allerede, mens de andre varene setter vi inn i hyllene i dag, sier butikkmedarbeider Banaz Hassan. – Og det er faktisk ikke noe for tidlig, for kundene våre har spurt etter pepperkaker i lang tid, legger hun til.

Ikke før har vi så vidt lagt bort badebuksa og klippet inn de siste blomstene fra hagen, så dukker jula opp i butikkene. Tidligere enn noen gang, mener du sikkert. Men nei det er det ikke, ifølge betjeningen på Europris i Tønsberg.

Saken fortsetter under bildet

 

– Hvert år får vi spørsmål fra de faste kundene våre om når vi starter med salg av juleeffekter. Så selv om jeg personlig synes det er veldig tidlig, så har mange kunder ventet på dette i lang tid, sier Caroline Chluba. – Og i fjor satt vi egentlig i gang litt for sent, men rekordtidlig, nei det er det ikke.

LES OGSÅ: Drahjelp fra kongehuset gir jubelår for museet

De to var travelt opptatt med å sette ut varene i hylene torsdag. Vi så lysestaker, lyslenker, julestaker, julemarsipan og pepperkarer ligger her også.

– I januar bestillte vi de fleste varene, hovedkontoret trenger signaler om hva vi trenger såpass tidlig, forteller Chluba. – Og fordelen ved å handle julevarer i september, er selvfølgelig at utvalget er størst nå, og ikke i desember.

Juletrær og julenisser må du imidlertid vente med å kjøpe, de så vi ikke noe til. Godt å ha noe å lengte etter.

LES OGSÅ: Villaeiendom på Nedre Råel blir omgjort til husklynge