Tidligere har det blant annet vært kreppsengetøyet fra Kid og parfymen fra Normal som har blitt utsolgt på rekordtid. TikTok har også ført til økt leseglede blant unge, hvor det blir delt boktips under emneknaggen #BookTok.

Denne gangen er det en lampe fra Clas Ohlson som har «tatt helt av» i appen TikTok.

Flere private brukere deler klipp fra lampen i sosiale medier.

@homeby.sofie

Budget tips fra Clas Ohlson 🤎 Så så fin lampe 💡 #myhome #clasohlson #budgettips #interiordecor #fyp #fypシ @clasohlsonofficial

♬ Peace - Official Sound Studio

– De forsvant med én gang. Jeg satte det ut, men i løpet av noen minutter var alle bestilt på «Klikk og hent», sier daglig leder Kristin Bjørgum ved Clas Ohlson i Larvik.

Lampen har blitt revet vekk fra nettsortimentet, i tillegg til de fleste butikkene landet rundt.

– Det er artig. Vi skulle gjerne hatt flere inne, men vi hadde ikke forutsett noe sånt, sier butikkansatt Andreas Andresen.

LES OGSÅ: Stavernfestivalen skifter profil: – Også for «hvite menn som pusher 50»

Blir påvirket

Daglig leder merker at sosiale medier er helt klart med på å øke etterspørselen på enkelte varer. Tidligere har det tatt av med blant annet oppbevaringsbokser når Synnøve Skarbøs TV-program «Synnøve rydder opp – kjendis» har gått på TV.

– Matoppbevaring går både på å redusere matsvinn og holde det ryddig, sier Bjørgum, og innrømmer med glede at dette er gratis reklame.

– Det er jo bare helt nydelig, Og morsomt å se at det har så stor påvirkning, sier hun.

– Hvorfor tror du nettopp denne lampen har blitt så populær?

Den er jo veldig kul. Og så har jeg hørt at den ligner en designerlampe som er mye dyrere, sier Bjørgum, som ikke visste om akkurat denne trenden før det tok helt av i butikken.

– Vi hadde tatt inn åtte, og solgte alle. Til og med demoen ble solgt, sier hun.

LES OGSÅ: Erlend kommer med sarkastisk stikk til det årlige fenomenet: – Hvorfor klarer ikke folk å vente?

Kommer inn igjen

Så er spørsmålet; når kan man få tak i lampen igjen? Bjørgum må nok skuffe noen kunder i en god tid framover, og sjekker hovedlageret til Clas Ohlson.

– Der er det minus. Jeg ser her at de har seks stykker i Tromsø, sju i Finnsnes og to på Vinstra. Ellers er det tomt i hele Norge, sier hun, men kan trøste med at kjeden har merket seg etterspørselen, og bestilt flere av denne lampen.

– Det er forventet at hovedlageret får inn flere allerede om noen dager, men det må nok bestilles enda flere, sier hun.

LES OGSÅ: Forventer ingen kollaps: – Det vi ser nå er en brems, ikke en krise