Fare for kraftige regnbyger og torden

PANG: Det er fare for regn og torden i Vestfold søndag. Men ifølge Yr blir det kun litt, og kun langs kysten. – Men det er ustabilt, og vanskelig å varsle sikkert, sier meteorologene.

PANG: Det er fare for regn og torden i Vestfold søndag. Men ifølge Yr blir det kun litt, og kun langs kysten. – Men det er ustabilt, og vanskelig å varsle sikkert, sier meteorologene. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det varme og knusktørre sommerværet tar en kort pause på mandag. Da ventes nemlig kraftige regnbyger og lokal torden, melder Meteorologisk institutt.

DEL

Meteorologisk institutt melder at store regnbyger er på vei sørover fra Hedemark til Østlandet. Det er kanskje greit for, det har i lengre tid knapt falt ei dråpe i vår del av landet.

Men akkurat hvor bygene mandag kommer til å treffe er vanskelig å forutse.

– I Vestfold har det vært solsteik og veldig tørt i lang tid, men på mandag blir det et væromslag flere steder, sier Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt.

Les også: Mathilda (9) og Andrea (11) strålte om kapp med sola på rideleir

Statsmeteorologen forteller at det kan passere noen kraftige regnbyger i løpet av dagen, og at faren for torden er stor.

Men søndag kveld meldte Yr at det kun ville komme mindre en én millimeter nedbør mandag ettermiddag og kveld i Larvik sentrum, mens Stavern og Nevlunghavn kan få litt mer. Det samme melder de for Kvelde. I motsetning til i går meldes det nå ikke om nedbør videre oppover i Lågendalen.

LES OGSÅ: Per planla den første Bjønnesbrygga i 1974 – nå gleder han seg til den snart er pusset opp

– Ustabil værtype

Det er imidlertid ikke sikkert at Larvik-distriktet rammes hardest.

Men allerede tirsdag og fram mot helgen blir det bedring:

– Ifølge våre prognoser vil det fra tirsdag bli gode perioder med sol, og temperaturen vil ligge godt på 20-tallet, sier statsmeteorologen.

LES OGSÅ: Dramatisk på Jarlsberg – Giveitgasandgo fikk løpet ødelagt

Bra, men ikke like bra

Han forteller at den værtypen vi har hatt på store deler av Østlandet den siste tiden avta litt.

Det tørre og varme sommerværet vil komme tilbake, men det blir ikke varmt som det har vært. Det er også økende muligheter for ettermiddagsbyger, sier han.

– Hva med skogbrannfaren?

– Det kommer ikke nok nedbør til at det blir noen endringer der. Det må mer til enn som så, avslutter han.

Artikkeltags