Losen ble solgt for ti millioner kroner i slutten av august. De nye eierne har tidligere lovet at bygget skal utvikles og driftes i tråd med sommerbyens sjel og i respekt for nabolaget.

– Visjonen vår for Losen er så enkel som at vi ønsker å skape et sted hvor folk trives, hvor man får god mat og der stemningen skal være bra. Alt vi gjør, er med tanke på hva vi tror kundene har lyst på, både fastboende og besøkende. Verre enn det er det egentlig ikke, forteller styreleder i Losen Stavern AS, Espen Halvorsen.

LES OGSÅ: Derfor er strømprisen høy, selv om magasinene er fulle

Males hvitt

Selv om styrelederen ønsker å holde kortene tett til brystet hva innvendige forandringer angår, så varsles det nå en del endringer på fasaden.

Blant annet skal hele bygget få ny kledning og males hvitt. Etter at nabovarsler er sendt ut, går søknaden videre til kommunen. Planen er å være ferdige til sommeren.

– Vi føler at de foreslåtte endringene er svært moderate, så vi regner med at det skal gå i orden. I mellomtiden har vi begynt med en del ikke søknadspliktige arbeider, sier Halvorsen.

Det er fra tidligere kjent at Smak har funnet seg andre lokaler i sommerbyen. Med Smak forsvinner også uteservering langs brygga.

– Dette gjør vi fordi brygga er en myldreplass. Vi legger heller opp til sitteplasser langs hele fasaden. Uteserveringen, som er på utsiden av det som i dag heter Bryggekjøkkenet, blir like stor. Der fjerner vi også den utvendige trappa, og der blir det nå kun inngang fra brygga, forteller han.

Serveringskonsepter

På Facebook-siden «Stavern by – hele året!» skriver Losen: «Innhold og drift av bygget kommer vi nærmere tilbake til, men vi kan bekrefte at det blir flere serveringskonsepter, Båtisen består, og havnekontoret får dekket sitt behov.»

– Hva serveringskonseptene innebærer, kan jeg ikke si nå. Det kan vi komme tilbake til når det er klart, sier Halvorsen.

Han forteller at de fortsatt ønsker helårsdrift i deler av det velkjente bygget, som nå altså blir malt hvitt.

– Alt kan jo ikke være stavernsgult. Bygget har nå vært rødt i mange år, og vi tror det blir veldig fint å forandre farge. Det er med på å markere en ny tid også.

LES OGSÅ: Her sier et flertall av politikerne ja til eiendomsskatt: – Vi har greid å unngå det. Men ikke denne gangen.

Oppussing inne

Det er Larvik Havn som har tatt over ansvaret for gjestehavna. Enkelte av de tilhørende fasilitetene har likevel Losen-eierne ansvaret for.

– Fasilitetene som båtfolkene benytter, vil også bli pusset opp. Det blir fortsatt doer, dusjer og vaskemuligheter for dem.

Hvilke forandringer som skal pirre sommergjestene innendørs i sommer, får vi altså ikke svar på nå.

– Det blir pusset opp inne. Utover det vil jeg ikke si noe, men jeg gleder meg til å fortelle mer når alt er klart, avslutter Espen Halvorsen.