«Vårt inntog etter valget førte til at erkerivalene gikk til sengs lokalt»

Av
DEL

KronikkDette er en kronikk, skrevet av en ekstern bidragsyter. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdninger.«BedreLarvik vil garantert svirre rundt som en hissig veps og stikke der de mener det er riktig ...» skrev tidligere redaktør i ØP, Terje Svendsen, etter kommunevalget i 2019. Han kunne ikke hatt mer rett. BedreLarvik’s oppgave som et opposisjonsparti er å sørge for gode og rettferdige avgjørelser!

Under normale omstendigheter ville jeg med så mye spalteplass til disposisjon i vår eneste lokalavis, hamret løs på ukloke avgjørelser. Som feks. det å legge ned Varden Barnehage i Stavern eller Ap, H og Sp’s drøm om en jernbaneterminal for containere, nærmest midt i byen vår, som i realiteten vil være kroken på døra for det gode liv i sentrum og i nærmiljøet. Men det er verken tid eller sted for skarpe debatter akkurat nå. Med en ny nedstengning av Norge i begynnelsen av denne uken, og med tapet av mange liv på Gjerdrum for noen dager siden, kan de store slagene drøye litt, til vi har lagt det verste av covid-19 bak oss. Med inntoget av et nytt mutert covid-19 virus, som er langt mer smittsomt enn det opprinnelige viruset, står vi foran store felles anstrengelser og «dugnader» som ingen av oss aner følgene av for den psykososiale helsen for mange av oss. Mine tanker og medfølelser går til de som har mista en av sine nærmeste pga. Kina-viruset, men også til alle de, som bla. Ole Henrik Pettersen på Buktasenteret, Stavern, med mange flere i vår kommune, som mer eller mindre ufrivillig har vært isolert helt siden mars i fjor.

BedreLarvik gjorde et meget godt kommunevalg i 2019 og jeg vil også igjen takke alle dere som stemte på oss og støtter oss for det vi kjempet og kjemper for; bla. ingen jernbane som raserer sentrum og ingen containerterminal midt i byen (Sika). Det skal være likhet for loven når det fattes viktige avgjørelser i plan- og byggesaker, og det samme gjelder for dem som bryter loven og tar seg til rette. BedreLarvik er et tverrpolitisk saksparti som vil fremme de beste løsningene for kommunens innbyggere først og ikke hva som er vedtatt blant elitepolitikerne i Oslo.

Internett og sosiale plattformer har bidratt til å rive de tradisjonelle politiske maktstrukturene i fillebiter. Internett er en fantastisk greie. Uten internett og sosiale medier hadde BedreLarvik neppe kunnet utfordre den tradisjonelle makta i Larvik så raskt i 2019. Vårt inntog og mandat etter valget, førte til at H, Ap Sp, fant sammen for første gang i Larviks historie. Erkerivalene gikk til sengs lokalt. Med et Ap som nasjonalt nå raser og strever med å nå 20 % oppslutning, skal det bli spennende å følge valgkampen til Larvik H og Ap før stortingsvalget. Eller kanskje ikke? En stemme til et av disse partiene er en stemme til begge, eller ...?

Med internett kan du i løpet av sekunder, gjennom sosiale plattformer, nå ut til titusener eller millioner av mennesker med ditt budskap, enten det dreier seg om politikk eller business. Man er ikke lenger avhengig av at redaktøren i en lokal monopolavis samtykker i at du skal få dine meninger på trykk og offentliggjøring. Internett med alle de sosiale plattformene er i samme åndedrag også skremmende. Hva er egentlig sant og fakta? Hvem har rett i mylderet av reportasjer, lederartikler og kommentarer? Bøkebloggen? ØP? Aftenposten? Klassekampen? Resett? BedreLarvik? Erna Solberg? Trygve Slagsvold Vedum eller Bjørnar Moxnes? Alle vinkler de sine budskap for å prege, få aksept og støtte, eller til syvende og sist det mest verdifulle; din stemme ved neste valg. Journalistene vinkler sine reportasjer på en sånn måte at vi kan lett la oss farge, om vi da ikke er veldig på vakt og kritisk til det vi leser, og det er det nok de færreste av oss som er, utenom feks. Bjørn A. Jenssen. Mitt råd: Ikke svelg alt med hud og hår.

Kina-viruset har snudd opp ned på vår hverdag. Det som vi før tok for gitt, lengter mange av oss etter. Aktivitetsnivået, forbruket og ferdsel over lengre avstander med kollektiv transport (bane, vei, sjø, luft) er sterkt redusert. Sydenturen og utenlandsreiser er i disse dager ren ønsketenkning. Ja, lammelsen i aktivitetsnivået er nesten slik noen partier på venstresida, som feks. MDG, ønsker at det skal være permanent. Slik ønsker nok ikke de fleste av oss å leve, og derfor har vel MDG også så lav oppslutning.

Jeg beundrer og er takknemlig for alle de fine menneskene innen helse og omsorg i kommunen vår, som ellers i landet vårt, står på dag og natt og tar risiko for at vi andre skal bli eller holde oss friske. Ikke minst beundrer jeg – og vil takke en stor gruppe mennesker som jeg synes har gått litt under radaren, nemlig alle butikkansatte. I mars i 2020 som i disse dager, sørger de for at vi har mat, klær og alt annet vi trenger for å komme oss gjennom nok en nedstengning og igjennom denne pandemien. Dere er absolutt blant heltene – tusen takk!

For nå; hold avstand – hold deg frisk og hold ut – dette går over! Litt inn i fremtiden er vi tilbake til normalen igjen og det skal jammen bli godt, eller som Alf Prøysen sang: «Du skal få en dag i mårå»

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.