Gå til sidens hovedinnhold

Værvågen – fra en løvinnemamma

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg satt og fulgte med på kommunestyrets behandling av arealplanen i går. Og jeg må si jeg fikk meg en solid bakoversveis da Lisa Winther gikk opp på talerstolen og beskyldte Nesjar teaterforening for å ha tatt seg til rette ute på Værvågen. Og også da Hallstein Bast prøvde så godt han kunne å følge opp ved å si noe om at det er vel to måneder nå, noe som bare ble patetisk, og et angrep på frivilligheten i stedet for et forsvar av strandsonen.

Jeg understreker at dette ikke er et innspill i debatten om det skal gis lov til å sette opp spel på Værvågen eller ikke, men det er en reaksjon på det som ble sagt i kommunestyret i går.

At MDG og SV snakker naturens og strandsonens sak, er velkjent både for meg og alle som gidder å følge litte granne med. Og de har min fulle sympati, for det er jeg veldig glad for at de gjør. Jeg er glad for alle som prøver å verne den lille, blå planeten vi alle har hjemmet vårt på.

Men fra det og til at man kommer med usannheter for å fremme sitt syn, er det et milelangt hopp i mine begreper og min rettferdighetssans.

Jeg vet at Nesjar teater og kulturforening har gjort alt som har stått i deres makt for å gjøre ting riktig i forhold til lover og regler og kommune og alt som tenkes kan. Og jeg vet også at dette har vært en enorm jobb og det har vært lagt ned en formidabel innsats i foreningen for å gjøre dette.

Det er ikke for å skryte jeg sier dette, men som mamma til Anita vet jeg hva hun står for. Fra hun var lita, har andre menneskers ve og vel kommet foran hennes egne behov. Og den jobben hun har gjort særlig med barn og unge her ute på Neset etter at hun flyttet hit med sin familie, er bare til å ta av seg hatten for.

Jeg vet også at Anita er den første til å stå i kampen for å bevare natur, dyr, planter, fugler og alle levende vesener som måtte komme i hennes vei. Derfor kjennes det så enormt urettferdig når politikere kan få seg til å komme med sånne usannheter i behandlingen av en sak. Det eneste jeg kan tenke meg, er at de trodde at de hadde kjennskap til sannheten. For hvis de tok det fra løse lufta for å såre eller skade, er det bare helt hårreisende og mildt sagt uforståelig.

Jeg tar ikke stilling til saken, til det er jeg vel rimelig inhabil, men jeg forventer at nevnte politikere nå tar på seg den jobben det er å gå opp denne saken i sin helhet sammen med de i kommunens administrasjon som har hatt den innom kontoret, og at både Winther og Bast kommer med en uforbeholden unnskyldning til Nesjar teater og kulturforening i all offentlighet i herværende avis.

Jeg har vel hørt at det er lurt å sove på ting og de greiene der, men når en er så fly forbanna som jeg er nå, så spørs det. Nei, der kjente jeg plutselig at jeg kommer til å trykke på send-knappen med en gang!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.