– Det ser ut til å ha gått bra så langt, og vi håper det fortsetter, sa operasjonsleder i politidistriktet, Tommy Eriksen, til ØP klokken seks.

Politidistriktet meldte ellers generelt at de ber førerne ta ekstra hensyn til vær og føre gjennom dagen. Det kan stedvis være glatt og utfordrende kjøreforhold. Senk hastigheten og ikke ta noen sjanser. Tidlig fredag morgen kom det også inn meldinger om flere trafikkuhell og ulykker i trafikken i distriktet.

– Kjør hensynsfullt og varsomt, skriver operasjonslederen på Twitter.

Eriksen Tommy Eriksen fortelle at han ikke hadde meldinger i loggen fra natten fra Larvik-distriktet, og at det har vært få alvorlige hendelser også i resten av distriktet.

– Vi har imidlertid vært opptatt med den kraftige brannen i Porsgrunn sentrum, og her holder etatene på med slukking fortsatt, fortalte han.

– Her skal brannvesenet ha kontroll over det meste, og det skal ikke være fare for spredning, sa han.

LES OM BRANNEN I MEIERIGÅRDEN I PORSGRUNN SENTRUM I TELEMARKSAVISA HER

Mye nedbør

Torsdag kveld varslet Meteorologisk institutt at det kunne komme mellom 30 og 50 millimeter nedbør i distriktet det neste døgnet, og i løpet av natten har nedbøren nær kysten kommet som regn og sludd. Lenger inn i landet har det imidlertid kommet snø natt til fredag. Ifølge NRK Vestfold skal det ha kommet rundt 30 centimeter snø i Sande i Vestfold i løpet av natten.

Politiet oppfordret torsdag kveld bilister til å la bilene stå dersom man ikke må ut på veiene fredag morgen.

Det skal fortsette å regne langs kysten utover dagen, og også lenger inn i landet vil nedbøren gå over til regn tidlig i ettermiddag. Fra sen ettermiddag skal nedbøren avta.

Det meste i rute

Uværet har heller ikke rammet kollektivtrafikken i vårt distrikt, og så langt ser det ut til at både ferger, tog og fly er i rute. Unntaket er at en feil på flere sporveksler ved Drammen stasjon medfører forsinkelser og innstillinger skriver Bane Nor.

Skal du ut på langtur tidlig på dagen i dag bør du imidlertid være oppmerksom på at det kan være vann i veibanen og sørpeføre mange steder i lavlandet, også på motorveiene, og NTB melder at de fleste fjellovergangene i Sør-Norge er stengt eller har kolonnekjøring.

Ved 6-tiden fredag morgen er både riksvei 7 over Hardangervidda, riksvei 52 Hemsedalsfjellet, riksvei 13 Vikafjell, samt fylkesvei 50 Aurland-Hol og fylkesvei 53 Tyin-Årdal stengt på grunn av uværet, ifølge Statens vegvesen.

Det er kolonnekjøring på E134 Haukelifjell, mens både E16 Filefjell og riksvei 15 Strynefjell er åpen for trafikk. Sistnevnte strekning kan bli stengt på kort varsel.

Stengt E18

Klokken 07 meldte politiet i Oslo politidistrikt at E18 inngående om lag en kilometer vest for Asker er stengt. Årsaken er en trafikkulykke der en bil havnet på taket.

Føreren av bilen har kommet seg ut av bilen og er trolig uskadd.

Også på E18 i Sande i Vestfold er det mindre problemer på E18. Her er hastigheten på stedet nedsatt på grunn av en bil som har snurret i veibanen.