I dag innføres nye regler for kjøring i Oslofjordtunnelen

LASTEBILBRANN: Den dramatiske lastebilbrannen i mai var årsaken til at veivesenet innførte forbud mot kjøretøyer over tolv meter i Oslofjordtunnelen. Dette er nå endret.

LASTEBILBRANN: Den dramatiske lastebilbrannen i mai var årsaken til at veivesenet innførte forbud mot kjøretøyer over tolv meter i Oslofjordtunnelen. Dette er nå endret. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra i dag onsdag innføres det vektbegrensning for kjøretøyer i Oslofjordtunnelen, og samtidig opphører forbudet for kjøretøy med lengde over tolv meter.

DEL

(Tønsbergs Blad) HURUM: Fra kl. 07.00 i dag innføres vektbegrensning på 32 tonn i rushtiden på hverdager, i tidsrommene kl. 07.00-09.00 og kl. 15.00-18.00, heter det i en pressemelding fra veivesenet.

Statens vegvesen har vurdert trafikkavviklingen og trafikksikkerheten i tunnelen fortløpende siden lastebilbrannen  5. mai i år. Veivesenet har også hatt tett dialog med transportnæringen om situasjonen.

- Slik situasjonen er nå, kan vi imøtekomme ønsket fra transportnæringen om at flere kjøretøy, deriblant busser, kan kjøre gjennom Oslofjordtunnelen i rushtiden, sier Nils Karbø, avdelingsdirektør i Statens vegvesen, i pressemeldingen.

– Endringen vil også gjøre trafikkavviklingen i Folloområdet litt enklere mens rehabiliteringen av Nordbytunnelen pågår, sier Karbø.    

På lik linje med at Statens vegvesen har   gjennomført kontroller knyttet lengde, skal det gjennomføres vektkontroller med mobile vekter. Overtredelse vil medføre gebyr.

Forbudet for kjøretøy over tolv meter ble innført 29. mai, som følge av den dramatiske lastebilbrannen.

LES OGSÅ:

Artikkeltags