Statens vegvesen var imidlertid ikke kjent med problemet da Østlands-Posten tok kontakt med dem torsdag formiddag.

– Vi har ikke hørt noe om det, og den veien er ikke en del av asfalteringsplanen vi har lagt, innleder Bent Abrahamsen, byggeleder for asfalt i Statens vegvesen.

– Men nå som vi er kjent med det, er det noe vi bør se på. Kanskje aller først for å iverksette noen førstehjelpstiltak. Så får vi som vi skal gjøre mer med større deler av veien siden, sier han.

Problemet med dette gatekrysset er imidlertid meldt inn til nettstedet fiksgatami.no som foreningen Norwegian Unix User Group (NUUG) står bak.

«Det har lenge vært flere hull og ujevnheter i dette veikrysset. Skaper slitasje på biler og mye støy», skrev en bruker allerede 4. januar. «Krysset er full av synkehull og ujevnheter. Helt elendig kjøreforhold, mye slitasje på bil», ble det fulgt opp med uken etterpå.

 

En liten inspeksjon der bekrefter det som har blitt skrevet. Asfalten i krysset er i generell dårlig forfatning, og spesielt inn mot brosteinene som er lagt på tvers av gata både ved inngangen og utgangen av forkjørskrysset, er det lumske hull i veien. En vei som for øvrig må sies å være meget trafikkert.

Nå ser det altså ut til at utbedringer ikke er så langt unna.