Trenger 450 bøssebærere

I gang: Årets tv-aksjon går til Røde Kors. Her er den lokale komiteen for aksjonen i arbeid. Fra venstre: Turid Bergene, frivillighetssentralen, Trond Ellefsen, Larvik kommune, varaordfører Olav Nordheim, Ragnhild Bill Hansen, leder i Røde Kors Larvik, Ole Larsen, nestleder i foreningen, og rodelederne Anne Ely Thorenfeldt og Ingjerd Beate Nyhus Larsen.

I gang: Årets tv-aksjon går til Røde Kors. Her er den lokale komiteen for aksjonen i arbeid. Fra venstre: Turid Bergene, frivillighetssentralen, Trond Ellefsen, Larvik kommune, varaordfører Olav Nordheim, Ragnhild Bill Hansen, leder i Røde Kors Larvik, Ole Larsen, nestleder i foreningen, og rodelederne Anne Ely Thorenfeldt og Ingjerd Beate Nyhus Larsen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Røde Kors har fått TV-aksjonen for første gang på 30 år. Nå gjelder det å få bøssebærere på plass, også i Larvik.

DEL

Medisiner og mat

  • De innsamlede pengene fra årets TV-aksjon går til Røde Kors' arbeid i ni land hvor sivilbefolkningen i mange år har lidd under krig og konflikt. Dette er Syria, Libanon, Sør-Sudan, Afghanistan, Somalia, Myanmar, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene skal blant annet sørge for at de mest sårbare menneskene i verden får livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat.
  • Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge gjennom fire ulike Røde Kors-tiltak: flyktningguide, aktiviteter på asylmottak, helsesenter for papirløse og oppsporingstjenesten.

– Vi har 450 bøsser klare, og trenger å bemanne alle dersom vi skal nå over hele distriktet, sier leder i Røde Kors Larvik, Ragnhild Bull Hansen.

– Alle kan i prinsippet melde seg til å være innsamlere, og de som vil være med kan gå inn på nettstedet blimed.no eller kontakte Larvik kommune. Man kan også melde seg på ved å ringe telefon 02025, sier hun.

Torsdag var komiteen som skal lede den lokale aksjonen samlet til møte på Røde Kors-huset på Vadskjæret, og planleggingen for aksjonen er godt i gang.

Les også: Sandvik, Skavlan og Ghebremskel leder TV-aksjonen

– Det er 30 år siden Røde Kors hadde tv-aksjonen sist, og nå skal vi naturligvis gjøre det vi kan for at Larvik skal bidra så godt som mulig. Larvik kommune har allerede bevilget 65.000 til aksjonen, og vi satser på at Larvik skal levere et godt beløp igjen, sier Bull Hansen.

Ragnhild Bull Hansen og Olav Nordheim håper folk ønsker å stille opp som bøssebærere under årets aksjon.

Ragnhild Bull Hansen og Olav Nordheim håper folk ønsker å stille opp som bøssebærere under årets aksjon. Foto:

Hun forteller også at mangel på kontanter ikke vil være noen hindring når bøssebærerne kommer på døra.

– Vi tar naturligvis hensyn til moderne betalingsmåter, og Vips og andre mobile tjenester kan også brukes når man skal gi, sier hun.

For flyktninger

Beløpet som kommer inn under tv-aksjonen, som går av stabelen 23. oktober, blir øremerket av Røde Kors til arbeid for flyktninger i flere land.

Olav Nordheim og Ragnhild Bull Hansen sier pengene fra årets tv-aksjon også går til arbeid blant flyktninger i Norge.

Olav Nordheim og Ragnhild Bull Hansen sier pengene fra årets tv-aksjon også går til arbeid blant flyktninger i Norge. Foto:

– I prinsippet skal pengene gå til arbeid i 10 land, hvor det meste skal brukes i Sør-Sudan, der rundt fire millioner mennesker er helt avhengig av nødhjelp, forteller Røde Kors-lederen.

– Tv-aksjonen skal imidlertid også bidra til et bedre liv for flyktninger og asylsøkere i Norge, gjennom å tilby meningsfulle aktiviteter på asylmottakene, sier hun.

Arbeider også lokalt

Ragnhild Bull Hansen sier også at Røde Kors tidligere ikke har engasjert seg mye i arbeid for flyktninger lokalt i Larvik, men at man nå er i gang med flere prosjekter.

– Vi har nå åpnet nabokafe i samarbeid med Verket, og strikkekafe på Huset. Røde Kors skal være på banen lokalt med arbeid for flyktningene, lover hun.

Artikkeltags