Gå til sidens hovedinnhold

Velkommen til flyktninger i Larvik

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I siste utvalgsmøte for oppvekst og kvalifisering skulle vi avgjøre IMDis anmodning om å ta imot 40 flyktninger i 2020. Deriblant 2 mindreårige. Frp sa nei og Høyre nølte seg til et ja, og det store flertallet stod samlet om å stenge dørene om behovet skulle vokse.

Norges internasjonale forpliktelser innebærer å ta imot mennesker som er utsatt for forfølgelse i sitt hjemland. Beregninger viser et behov for å få bosatt over 5 000 mennesker i Norge i 2020.

Nå har ikke Regjeringen vist seg veldig ivrig for å ta et nasjonalt ansvar for flyktningkatastrofen i Sør-Europa – tvert imot har de sett det som en suksess at Norge har kunnet føre en politikk som gjør at mennesker i nød holder seg rundt porten i sør.

Oppgaven med å redde mennesker har blitt tatt av Italia og ikke minst Hellas – som om de ikke har hatt mer enn nok med sine egne problem å bakse med. Verdens lykkeligste land, Norge, har blitt så blendet av sin egen suksess at vi ikke ser at vi har en eneste klode å dele på og et felles ansvar for hverandre.

Frp foreslo full avvisning og ingen mottak av flyktninger til Larvik. Ikke engang mindreårige enslige. Høyre kunne fortelle at gruppen var delt og at det var mange som mente som Frp, men de landet på å si ja til anmodningen om å ta imot 40 flyktninger.

Vårt eget forslag: «Larvik kommune er åpen for å ta imot flere flyktninger om det blir et nasjonalt behov» ble blankt avvist og fikk bare støtte fra Venstre og Rødt. Larvik har kanskje nok med seg selv?

Kommentarer til denne saken