Gå til sidens hovedinnhold

Venstre er garantisten for å ikke bygge ned dyrkbar jord

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Venstre er garantisten for å ikke bygge ned dyrkbar jord.


I leserbrev tirsdag 3/9 spør Marte Østmo om hvilket politisk parti som kan forsvare utbyggingen av Søndersrød Hageby. Vi forsvarer den ikke og vi stemte mot. Og det er ikke kun denne utbyggingen vi er mot. Larvik Venstre har konsekvent stemt mot nedbygging av matjord. Vi aksepterer ikke at bygg legges over matjord. Dessverre har flertallet i kommunestyret sagt ja til å bygge ned område etter områder, og det gjelder også Senterpartiet hvor Venstre har stått alene og stemt mot. Matjord som er lagt under asfalt og hus gir aldri mer mat.

Forrige sommer var vi alle bekymret for tørke og matkrise. Flere bønder måtte slakte dyrene sine pga for lite fôr. Sommeren 2018 viste at vi trenger alt av matjord vi kan få. Da handlet det akkurat om antall dekar. Fordi når tørken slår til handler det til syvende og sist om antall dekar du har - desto mer matjord desto mere fôr har du til dyrene. 


1 m2 matjord gir på ett år 1 brød. For oss er hver kvadratmeter matjord like viktig. Når vi tar et jorde her og et jorde det kan det i hvert enkelt tilfelle virke lite, men når det skjer gang på gang i Larvik kommune blir det som ser ut som en liten dråpe straks en stor sjø.

Venstre har fått gjennom en nasjonal jordvernstrategi, og vi kommer fortsette å kjempe for å ikke bygge ned dyrkbar mark. Larviks politikere tar flere slike valg hvert år, nå mener vi at alle Larviks politikere i de kommende årene må si: «vi bygger ikke ned matjorden i Larvik».

Til sist, det er akkurat slike saker kommunevalget handler om, det er vi, dine lokale politiker, som former din hverdag. Det er vi som stemmer i Larvik om det som berører deg her lokalt. Larvik Venstre er det partiet som stemmer mot nedbygging av matjord, nedhugging av hule eiker og nedbygging av skogsområder med biologisk mangfold, dyreliv og rekreasjon.

Derfor kommer vi i saken om å bygge et øko-hytteområde i Brunlaskogen også her å stemme nei, en sak som alle andre partiene enstemmig har gått inn for.
 

Kommentarer til denne saken