Venstre og folkevalgte.

Larviks tidligere ordfører Johan Sverdrup

Larviks tidligere ordfører Johan Sverdrup Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.«Er det et Venstre-kupp av MDG?» spør ØP i omtalen av urolighetene i Miljøpartiet De Grønne. Det det henvises til er at tidligere medlemmer av Venstre nå har sentrale roller i MDGs kommunestyregruppe og i MDGs lokallag.

Selv om disse har vært medlemmer av Venstre og har hatt sentrale roller i Venstre lokalt, synes det disse står for å være langt fra Venstres syn på forholdet mellom parti og folkevalgte og på forholdet mellom parti og medlemmer.

Helt fra Larviks tidligere ordfører Johan Sverdrup stiftet Venstre i 1884 har det vært tradisjon i Venstre for at det er et klart skille mellom parti og folkevalgte. Partiet kan ikke bestemme over de som er valgt av folket, til forskjell fra mange andre partier. Det gjelder også på det lokale planet.

Venstre har heller ingen eksklusjonsparagraf. Selv om det kan ha vært turbulente forhold og dårlig samarbeid i Venstres kommunestyregruppe, har det aldri vært aktuelt å be noen om å gå ut av gruppa eller om å melde seg ut av partiet.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.