Veitrafikksentralen går søndag ut og advarer om at det ventes stor trafikk på veiene, og trekker spesielt fram E18 nordgående som en potensiell flaskehals.

Fellesferien ble avsluttet på fredag, og det er naturlig nok mange som skal hjem fra hytter og andre feriedestinasjoner denne søndagen, da arbeidshverdagen for mange venter igjen på mandag.

På Twitter skriver Veitrafikksentralen at det ventes nedbør, og man derfor bør være ekstra oppmerksom på veiene i dag.

– Sjekk vindusviskerne på bilen din, hold avstand og kjør pent, lyder oppfordringen.

Kan bli timelange forsinkelser

Der det trolig kan bli størst forsinkelser, er ved Rugtvedt i Bamble.

Rett før klokken halv to søndag er forsinkelsen mellom Kragerø og Larvik på 45 minutter, men den er økende, ifølge Statens vegvesen.

– Der går det mye trafikk, og den veien går fra fire til tofelts vei. Søndagen som var hadde vi en forsinkelse på en time i nordgående retning, sa Anniken Island på Veitrafikksentralen til ØP fredag.

Hun forventer minst like store forsinkelser denne søndagen. Derfor kan det være lurt å velge andre tidspunkt for hjemreisen enn alle andre. Den verste trafikken er nemlig på ettermiddagen. Om kvelden pleier det ofte å løsne.

På Statens vegvesens nettsider finnes det også webkameraer for å sjekke trafikkflyten, som på Lanner kontrollstasjon mellom Larvik og Porsgrunn.