Gå til sidens hovedinnhold

Elever ved Verdensmesteren synger for barns framtid: - Barn trenger det å gå på skole

Artikkelen er over 3 år gammel

Sammen med Larvik Storband har både tidligere og nåværende elever ved Verdensmesteren mottaksskole øvd inn en sang om vennskap, i samarbeid med TV-aksjonen NRK UNICEF.

Lørdag var filmingen av en musikkvideo til sangen i gang på Bølgen. – Dette er barn som har vokst opp i konfliktområder, og som ikke alltid har hatt tilgang på skole og utdanning, sier Vibeke Ravndal, som er fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen i Vestfold.

Hun forteller at midlene fra årets innsamlingsaksjon går til å gi barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan muligheten til å gå på skole.

– UNICEF jobber hardt og målrettet for at barn ikke skal få ødelagt framtida på grunn av voksnes kriger og konflikter, sier hun, og forteller videre at mange av elevene fra Verdensmesteren kommer fra de landene som i år skal få midlene fra TV-aksjonen.

Rektor ved Verdensmesteren mottaksskole, Else Marit Bjerknes, forteller at hun synes det er flott at elvene ved skolen kan bidra.

– Vi er veldig stolte over å få være med på dette. Det vi synes er aller gøyest, er at de kan få lov til å kommunisere og bidra ved hjelp av musikk, sier hun.

LES OGSÅ: Rottweiler-eieren svarer på kritikken: – Jeg føler at noe skurrer

Over 12 nasjonaliteter representert

Verdensmesteren stilte med både tidligere og nåværende elever, og fylte til sammen 60 plasser i Storsalen. Over 12 nasjonaliteter var representert. Bjerknes kan fortelle at noen av barna kom til Larvik for kun tre dager siden, men at også de var med å synge.

– Musikk trenger ikke et språk. Det er ikke sikkert de forstår helt hva det er de synger – men de synger i alle fall, smiler hun.

Vibeke Ravndal forteller at hun synes det er fantastisk at Verdensmesteren stiller opp på prosjektet.

– Barn trenger det å gå på skole – og ingen kan formidle det bedre enn barna selv, så det er utrolig bra at elevene ved Verdensmesteren ville stille opp sammen med Larvik Storband, sier Ravndal.

Kultursjef Bård Jacobsen møtte opp i Bølgen for å se elevene og bandet opptré.

– Vi er veldig glade for at Verdensmesteren virkelig forstår at kultur er en svært sentral del av integreringsprosessen, sier han.

LES OGSÅ: Kjørte utfor med sportsbil, fløyet med luftambulansen til sykehus

Ser viktigheten av å hjelpe

Bjerknes forteller at alle de ansatte ved skolen ønsker å bidra på selve innsamlingsaksjonen.

– Vi har snakket om at lærerne tar med seg noen elever hver, som blir med på aksjonen. Barna forstår hva dette handler om, og nå som de går på skole selv, ser de tydelig viktigheten av å hjelpe de som ikke har den muligheten, sier hun.

Alaa Abd Alhafez (11) og Roaa Dawod (11) er elever ved Verdensmesteren, og forteller at de synes det er veldig gøy å gå på skole.

– Jeg er veldig glad i matematikk, og jeg liker å lære norsk, smiler Roaa.

– Jeg liker godt å tegne og skrive, også synes jeg matematikk er veldig gøy, sier Alaa.

Føler seg heldige

De forteller at de føler seg veldig heldige som har muligheten til å gå på skole. Det hadde de ikke før de flyktet fra hjemlandet Syria.

– Det er viktig å gå på skole, fordi da lærer man mange nye ting. Også har man mange flere muligheter når man får en utdannelse. Man kan for eksempel bli lærer for å hjelpe andre barn, eller bli lege for å hjelpe de som er syke, forteller Roaa.

– Vi synes det er gøy å hjelpe til, og det var veldig gøy å synge sangen vår, smiler Alaa.

 

Årets viktigste søndagstur

Også varaordfører i Larvik kommune, Olav Nordheim, hadde møtt opp for å høre elevene og bandet synge og spille.

– Aksjonen er jo varaordførerens oppgave, og den oppgaven tar jeg på meg med glede. Vi i Larvik må virkelig ta i et tak for å hjelpe de som ikke er like privilegerte som oss selv, sier Nordheim.

Han fastslår at alle som har mulighet, burde bidra på aksjonsdagen.

– Det er jo rett og slett en dugnad, og vi må virkelig mobilisere alle krefter. Det handler jo om å gi barn muligheter, og hvis ikke det er verdt å gå for, så vet ikke jeg, sier han.

Han informerer om at TV-aksjonen NRK UNICEFs bøsseaksjon foregår søndag 22. oktober, og han håper så mange som mulig stiller opp.

– Årets viktigste søndagstur gås 22. oktober, avslutter Olav Nordheim.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.