Gå til sidens hovedinnhold

Verdensstjerner spilte i Kvelde kirke – fredag spiller de i Stavern

Artikkelen er over 2 år gammel

Berliner Camerata er på sommerturné i Norge og ferierer litt oss Olaf Holm i Kvelde. Mandag spilte de i Kvelde og fredag kommer de til Stavern.

Berliner Camerata kommer til Norge for 11 år på rad, og trives i Larvik-området der altså ferierer på laksehytta til Olaf Holm, og kombinerer gjensynsglede med ferie og konserter i Norge.

Den første konserten holdt de på Oslo konserthus i 2008, og flere ganger tidligere har de spilt i Larvik og Stavern.

Mandag kveld holdt de konsert i Kvelde kirke, hvor de tidligere elevene ved musikkonservatoriet i Berlin fikk vist sine talenter. Det var Holm som hadde ordnet konserten.

Her var det både norske og utenlandske komposisjoner, til dels i ny drakt. Vi fikk høre suiter av Grieg og Sinding, «Et sæterbesøg» av Ole Bull, Vivaldis «De fire årstider» og mye mer. Alt gjennomført med en imponerende teknikk og innlevelse.

Fredag inviterer de altså til konsert i Fredriksvern kirke i Stavern, og kirketjener Line Christiansen Krogh håper så mange som mulig tar en pust i bakken og nyter det hun tror blir en flott konsertopplevelse.

– Når vi har så flinke musikere som år etter år gjester Norge, er det hyggelig om det er mange til stede på konsertene, sier Christiansen Krogh.

I år vil musikere holde en konsert fullspekket med den mest vakre og spektakulære musikken som er laget, og også med flere norske innslag. Olga Pak er leder for konsertene, og også solist. Hun spiller på en fiolin som er laget av Gunnar Borgos fra Røros.

Alle aktørene i Berliner Camerata er profesjonelle musikere som har spilt i orkestre som Mahler Chamber Orchestra, Kremerata og Berliner Filharmonien.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.