«Denne prisen tilhører alle»

Stolte medlemmer: Prisen tilhører absolutt alle her, det understreker Anne Kari. Medlemmene er svært stolte og glade for arbeidet som foregår på VERKET. Julie Løvland Jensen (t.v.), Gro Pindlse, Hanne Nilsen, Jon Sørensen Rosanoff, Wenche Skjegstad, Preben Aspelund, Cecilie Verde og Anne Kari Ramberg.

Stolte medlemmer: Prisen tilhører absolutt alle her, det understreker Anne Kari. Medlemmene er svært stolte og glade for arbeidet som foregår på VERKET. Julie Løvland Jensen (t.v.), Gro Pindlse, Hanne Nilsen, Jon Sørensen Rosanoff, Wenche Skjegstad, Preben Aspelund, Cecilie Verde og Anne Kari Ramberg. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

VERKET stakk tidligere denne uken av med prisen for landets beste dagsenter. En pris som skal tilhøre alle VERKETs medlemmer.

DEL

– Denne prisen er ikke kun for oss som driver det, den har tilhørighet til hvert enkelt medlem her hos oss – det er viktig, smiler veileder Anne Kari Ramberg.

Det var Aktiv-prisen 2016 som skulle deles ut for aller første gang da VERKET trumfet over de andre nominerte.

– Vi kan si at vi har satt en bra standard, ler kollega og leder Cecilie Verde.

Prisen ble delt ut på en dagskonferanse i regi av JobbAktiv, og det var ti nominerte på landsbasis.

Betydningsfull hverdag

Cecilie holder stadig foredrag om det som har med VERKETs arbeid å gjøre, og hun sparer ikke på historiene til medlemmene.

– De gjør inntrykk på mange, og vi får stadig tilbakemeldinger fra folk som ser VERKET utenfra. De ser muligheter og inspirasjon, forteller Verde.

– Alle er velkommen og blir sett for den de er. Vi er lidenskapelige for at alle skal trives, vi bygger en vei med medlemmene våre, legger Anne Kari til.

 De beskriver seieren som inspirerende og stor. De bygger veier sammen med menneskene, og bryter ned fordommer rundt psykisk helse.

– Ikke alt er like lett forståelig. Prisen er en anerkjennelse på hvor stort arbeid vi faktisk gjør. Fokuset vårt er både viktig og riktig. Vi får enda mer energi til å forsterke de gode tiltakene våre, sier Ramberg.

– Betydningen av medlemmenes hverdag er svært viktig fos oss, og derfor er vi med på å skape noe som ha betydningsfull effekt for dem, fortsetter Cecilie.

Første i Norge: VERKET kunne dra fra dagskonferansen til JobbAktiv med førsteplassen og et maleri med seg. Prisen for beste dagsenter og aktivitetstilbus ble delt ut for første gang i år, og VERKET satt standaren for de kommende.

Første i Norge: VERKET kunne dra fra dagskonferansen til JobbAktiv med førsteplassen og et maleri med seg. Prisen for beste dagsenter og aktivitetstilbus ble delt ut for første gang i år, og VERKET satt standaren for de kommende. Foto:

Les også: – De aller fleste med psykiske vansker er oppegående folk med jobb, familie og venner

Les også: Markerer viktig dag med foto og foredrag

Verdiene i bunn

Følelsen av stolthet oser over hos Anne Kari og Cecilie. De sier selv at prisen er velfortjent, og får bekreftende nikk fra et par av medlemmene.

– Vi er gode på å være synlige, det er mange som vet om oss. Vi har blitt et nasjonalt begrep. Nå drømmer vi stort om større lokaler. Der er dessverre mange på venteliste her, og det er vanskelig for oss å ikke kunne gi muligheten til alle som trenger, forteller Anne Kari.

– Vi har en så sterk grunnverdi, alle er like mye verdt. Visjonene våre er tydelige rundt recovery, og det å kjenne sitt eget liv. Vå skal få styrket ressursene våre enda mer, smiler Verde.

Nå skal lederne nyte hederen og æren sammen med de andre på VERKET, og ellers fortsette slik de alltid har gjort: hjelpe de som trenger det på veien.

Artikkeltags