Rett før valgkampen avgjøres utfordrer Høyre partiene til en helt annen kamp

Foto:

Lørdag går startskuddet til Vestfold Maraton i Hegdal industriområde. Høyre håper å få med seg flere partier i løypa.

DEL

– Løypa starter her på Hegdal industriområde. Deretter springer den opp Hegdalveien mot riksvei 303 og følger sykkelstien opp mot Løveskogen Idrettspark. Der er første veksling for åttemannslagene, forklarer Nils Morten Halvorsen mens han peker oppover mot Hegdalveien.

Han er arrangementsansvarlig i Tjølling, et av idrettslagene som driver Vestfold Maraton sammen med bedriftsidretten. Tjølling har ansvar for den første etappen, og sørger blant annet for felles oppvarming i samarbeid med Stamina.

– Flere hadde trengt å komme seg ut

Med seg til statsområdet har han fått med seg Larviks foreløpige eneste politiske lag, fra Høyre.

– Det er påmeldt elleve lag fra Larvik. Deriblant tre lag fra brannvesenet, to lag fra Østre Halsen skole, også har du Høyre her, sier Halvorsen og påpeker at alle skolelag blir sponset av kommunen og deltar gratis.

Nå håper han å få med enda flere lag fra Larvik. Både skolelag og andre lag.

– Det er kult at Høyre har utfordret de andre partiene til å delta. De har ikke lykkes helt ennå, men vi får se, sier han.

– Vi har veldig lyst til at de andre blir med. Det er i tråd med det som er foreslått i kommunestyre med aktivitet i skolen. Vi vil vise at vi mener noe med det og hvert fall klarer å være aktive selv. Selv om noen av oss har passert 50 år og vel så det, har vi ikke tenkt til å sitte i sofaen, sier Morten Riis-Gjertsen.

SKAL LØPE: Både Birgitte Gulla Løken, Morten Riis-Gjertsen og Per Arne Holt skal løpe hver sin etappe, mens Thomas Løvdal er lagets saftblander.

SKAL LØPE: Både Birgitte Gulla Løken, Morten Riis-Gjertsen og Per Arne Holt skal løpe hver sin etappe, mens Thomas Løvdal er lagets saftblander. Foto:

Og det er flere måter å komme seg gjennom maratonet på. Det er mulig å løpe både hel- og halvmaraton, alene eller som en del av et stafettlag. Høyre stiller opp på miksstafetten med fire menn og fire kvinner, og har følgende beskjed til de andre partiene:

– Still opp og bli med. Det høres veldig avansert ut med maraton, men stiller man som et lag dreier det seg om 4 til 7,5 kilometer. Det er ikke umulig å få til, og de som ønsker det kan gå hele etappen. Det er flere der som hadde trengt å komme seg ut å se hvordan verden ser ut, mener Riis-Gjertsen.

Et lavterskeltilbud

Nærmere 800 deltakere har meldt seg på årets utgave av Vestfold Maraton. Halvorsen håper å få med seg enda fler innen lørdag.

– Det er et veldig lavterskeltilbud, og det er hyggelig å møtes på brygga i Tønsberg etter fullført løp. Påmeldingsfristen går ut fredag kveld, og det er fullt mulig å melde seg på de neste dagene, sier han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags