[Sandefjords Blad] Det er krav om å ha synlige kjennetegn på kjøretøyet du benytter, men hvordan reagerer politiet om du blir stoppet på veiene med skilt som er fullstendig uleselige på grunn av skitt?

– De fleste «mindre» forseelser ender med forenklede forelegg, men når det kommer til å kjøre med kjennetegn som ikke er synlige, har vi ingen kode som dekker det med forenklet, forteller leder av utrykningspolitiet i Vestfold, Olav Furre.

Det betyr ikke at du som bilfører vil unngå en reaksjon.

– Om man blir stoppet med uleselige kjennetegn, får vedkommende beskjed om å vaske skiltet. Det er krav om synlige skilt. Og aner vi at man bevisst kjører med kjennetegn som ikke kan tydes, kan vi velge å anmelde, fortsetter Furre.

Han viser da til bilister der man tydelig forstår at skiltene er skitne av en grunn, kanskje for å unngå registrering i bomstasjoner.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Kjører man med nyvasket bil – og uleselige skilt – er det åpenbart med et ønske om å ikke bli gjenkjent. Det er folk som har blitt domfelt for å kjøre på den måten, men det er langt tilbake, sier Furre.

Han er klar på at dette ikke er noe stort problem.

– Nei, vi stopper ikke mange på av den grunn, sier han.

Skulle du bli anmeldt og få en bot for uleseilig skilt vil det gi et forenklet forelegg på 2.600 kroner.