Gå til sidens hovedinnhold

Vestfold Senterparti og deponispørsmålet

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter leserinnlegg om SPs standpunkt i Vestfold og Telemarksaviser + Nationen før landsmøtet på Hamar, kom det endelig et slags svar fra Kathrine Kleveland i Telemarksavisa 22. mars. Der innrømte hun at saken ikke hadde vært oppe til behandling i Vestfold SP. Likevel uttrykte hun sympati for Porsgrunns nei og ville derfor støtte dem.

Deretter kom Per Harald Agerup inn på facebook og sa, sitat: 'Det er holdningen til Vestfold SP. Det kan vel ikke sies klarere.'

Jo, Agerup, jeg synes det kan sies klarere, særlig fordi det beviselig ikke er helt sant. Hva de ble bedt om i leserinnlegget mitt, var å komme med en felles offentlig uttalelse, slik mange andre partier og ordførere i Vestfold har gjort. Det holder ikke med en kort uttalelse til en Telemarksavis.

Det er vel liten grunn til å tvile på Telemark Senterparti. I Telemark er det stort sett tverrpolitisk enighet om at et deponi for farlig avfall i Brevik er uaktuelt. Hvorfor det stilles spørsmål til Vestfold SP (og da især nordfylket), er kanskje ikke alle klar over. Det finnes minst én på fylkesnivå som iherdig har jobbet for å snu opinionen der til fordel for Gjelsten og avfallsselskapet NOAH. Dette skjedde blant annet i forbindelse med at de skulle behandle en høringsuttalelse til konsekvensutredningen i Hovedutvalget for Klima, Energi og Næring i Vestfold Fylkeskommune.

Det finnes i tillegg andre som har kommet med uttalelser i sosiale medier og aviser, samt på lokallagets webside for SP Holmestrand, som gjør at det er svært tvilsomt om alle egentlig støtter sine naboer i sør. Det er vel ikke uten grunn at det har vært påfallende stille fra Kleveland, til tross for gjentatte oppfordringer.

Det burde være en ærlig sak å ha forskjellige synspunkter og også gå imot sin egen partiledelse, men det er ikke ærlig å gi inntrykk av at en mener noe når en slett ikke gjør det.

Det synes jeg er direkte simpelt ovenfor partifeller og ikke minst velgerne.

Igjen oppfordres Vestfold SP, og især de fra nordfylket, om å rydde opp i egne rekker og komme på banen i Vestfold-pressen med en felles erklæring/forklaring. At det skal være så vanskelig å gå ut offentlig reiser flere røde flagg og sier vel også sitt.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.