Kvinne siktet etter dødsfallet

Færder kommune opplyser at den avdøde var beboer ved Oserødmyra bofellesskap på Nøtterøy.

Færder kommune opplyser at den avdøde var beboer ved Oserødmyra bofellesskap på Nøtterøy. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet har tatt ut siktelse mot en kvinne etter dødsfallet i Færder kommune.

DEL

[Tønsbergs Blad]: Det er tatt ut foreløpig siktelse mot en kvinne i 30-årene for brudd på helsepersonelloven. Dette opplyser politiet i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

– Bakgrunnen for siktelsen er at kvinnen, som er ansatt i Færder kommune, ikke var tilstrekkelig aktsom i forbindelse med at en pasient ved en institusjon i Færder kommune skulle senkes ned i et badekar ved hjelp av en heiseanordning, skriver de i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Færder-ordføreren: – En uvirkelig hendelse (+)

Brann- eller skåldingsskader

Den foreløpige rettsmedisinske undersøkelsen konkluderer med at det er rimelig å anta at dødsårsaken er brann/skåldingsskader.

– Politiet vil utover i uka foreta ytterligere tekniske undersøkelser på stedet og foreta avhør av vitner, skriver politiet i pressemeldingen.

Dette er saken

■ Søndag 24. februar ble politiet tilkalt etter at en beboer i en omsorgsbolig i Oserødmyra bofellesskap skal ha blitt heist ned i  i et badekar med vann, som skal ha holdt altfor høy temperatur til å bade i.

■ Mannen som var i 50-årene døde fire dager senere, torsdag 28. februar, på Haukeland universitessykehus i Bergen.

■ Politiet etterforsker saken, Fylkesmannen i Vestfold og Telemark oppretter tilsyn og Færder kommune skal utarbeide en hendelsesanalyse.

■ Tirsdag ettermiddag melder politiet at en kvinne i 30-årene er siktet i saken. Det er i følge foreløpige medisinske undersøkelser konkluderer med at det er rimelig å anta at dødsårsaken er brann/skåldingsskader.

Tidligere tirsdag ettermiddag sendte kommunen ut en pressemelding der de informerte om at det i dag er holdt et møte om saken.

Tilstede var rådmann Toril Eeg, kommunaldirektør Hilde kari Maugesten, de pårørende og pasient- og brukerombud Torunn Grinvoll.

Døde torsdag

Søndag 24. februar ble politiet tilkalt etter at en beboer i en omsorgsbolig i Oserødmyra bofellesskap skal ha blitt heist ned i i et badekar med vann, som skal ha holdt altfor høy temperatur til å bade i.

Mannen som var i 50-årene døde fire dager senere, torsdag 28. februar, på Haukeland universitetssykehus i Bergen.

Politiet etterforsker saken, Fylkesmannen i Vestfold og Telemark oppretter tilsyn og Færder kommune skal utarbeide en hendelsesanalyse.

– Vi vil utføre en hendelsanalyse der vi vil se på kompetansen, kommunikasjonen, prosedyrer og retningslinjer ved denne omsorgsboligen. Hensikten er å bidra til at slikt aldri skjer igjen, har rådmann Toril Eeg tidligere uttalt til Tønsbergs Blad.

Artikkeltags