Fra skogbrannfare til nesten skiføre på ett døgn

IKKE VÅRIDYLL: Det var ikke morgenkaffe på terrassen som fristet i Lardal mandag morgen. Noen måtte ta frem snøskuffa igjen i indre deler av Vestfold.

IKKE VÅRIDYLL: Det var ikke morgenkaffe på terrassen som fristet i Lardal mandag morgen. Noen måtte ta frem snøskuffa igjen i indre deler av Vestfold. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Innbyggerne i Lardal og indre strøk av Vestfold våknet opp til vinterføre en uke før kalenderen viser mai.

DEL

Flere innbyggere i Vestfold fikk merke et gufs av Kong Vinter mandag morgen. Etter noen dager med mildere netter, etter en kjølig påske, var det natt til mandag igjen minusgrader i Lardal.

Rapportene tyder på at det har kommet mest snø i Lardal, der innbyggerne melder om opp mot 15 centimeter til morgenkaffen. Det skjedde altså dagen etter at brannvesenet i Hvittingfoss måtte rykke ut til krattbrann i Svarstad der 200 kvadratmeter med gress ble svidd av.

Terrassemøblene til Aslaug Omholt var ikke spesielt vår-inviterende mandag, og også i Hof og Holmestrand kom det snø.

Statens vegvesen sendte ut mannskaper til Hof mandag morgen, etter meldinger om at snøen la seg i fonner på fylkesvei 32 mellom Hof og Hvittingfoss. Ved Islann-avkjøringen på E18 var det snøhvitt for bilistene som raste forbi.

Foto:

Noen måtte snu på vei til jobb fordi de hadde sommerdekk på bilen.

– Hmm, på vei til møter på Kongsberg, men nå laver snøen ned ved Hof. Og sommerdekk på bilen, bare å snu, skriver en bilist på Facebook, og måtte returnere ned til søndre Vestfold.

Har du allerede lagt over til sommerdekk, og bor i et område der det har snødd, er det uhyre viktig at du lar bilen stå, er oppfordringen fra Statens vegvesen.

Langs kysten kom nedbøren som regn og i ganske kraftige byger i morgentimene.

Det er ikke unormalt med nattlige kuldegrader indre del av Vestfold i april. I fjor var det ti døgn med minusgrader i Lardal, mens det så langt i år har vært 11 når det gjenstår en uke av årets første vårmåned. Minimumstemperaturene i år har også vært litt lavere enn i fjor.

VINTER: Litt sen vinteridyll i Lardal mandag morgen.

VINTER: Litt sen vinteridyll i Lardal mandag morgen. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.