Meteorolog: – Det er bare å hente fram shortsen

SOMMERVARME: I neste uke kan det bli over 20 grader flere steder i landet.

SOMMERVARME: I neste uke kan det bli over 20 grader flere steder i landet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Et høytrykk sørger for ordentlig gode temperaturer i neste uke.

DEL

De fleste av oss har påskeferie om dagen fram til mandag med godt vær, men dette er bare starten. I neste uke blir været enda bedre flere steder. Gradestokken vil bikke 20 grader flere steder i landet.

– Hele Sør-Norge, Møre og Romsdal og Trøndelag kan glede seg til sommertemperaturer. Det kan bli mellom 20–22 grader flere steder. Det er bare å hente fram shortsen, sier vakthavende meteorolog Roar Inge Hansen i StormGeo til Nettavisen.

Det flotte været vil også vare en stund utover i neste uke.

Les også (+): Påskens varmeste dag - og folk valfarter til Stavern

– Slik det ser ut nå vil disse varme temperaturene vare i hele helgen. Det blir et snev av sommer nesten hele uka og også neste, forteller Hansen.

Skjærtorsdag meldes det om over 18 grader, mens temperaturen langfredag blir et par grader lavere. Gjennom påskehelgen og neste uke ser det ut til å bli omtrent like fint i Larvik-distriktet.

Nordover vil imidlertid været ikke bli like godt. For øyeblikket er det fuktig flere steder, og nedbøren vil fortsette en periode ut i neste uke.

Les også (+): Direktestudio: Her kan du følge rånefesten

– Det blir nedbør fram mot onsdag, så er det et lite håp for bedre vær fra og med onsdag. Da kommer høytrykket fra sør oppover. Det ser best ut sør for Lofoten, og det er mer usikkert i Troms og Finnmark, sier meteorologen.

Les også (+): Tillitsvalgt i politiet har sendt bekymringsmelding: Frykter alvorlige feil kan bli gjort

Artikkeltags