Nesten én mill. til Larvik

TAKKNEMLIG: Bjørn Hjalmar Andersen i Vestfold Røde Kors er takknemlig for alle som bidrar med penger gjennom Pantelotteriet.Foto: Per Gilding / TB

TAKKNEMLIG: Bjørn Hjalmar Andersen i Vestfold Røde Kors er takknemlig for alle som bidrar med penger gjennom Pantelotteriet.Foto: Per Gilding / TB

Artikkelen er over 1 år gammel

Vestfold Røde Kors har fått inn fem millioner i løpet av ti år. I Larvik og Lardal Røde Kors har lotteriet tilført de to organisasjonene om lag 950.000 kroner.

DEL

Pantelotteriet fyller 10 år, og i løpet av de årene har vestfoldingene vært svært gavmilde. Faktisk bor vi i det fylke som gir bort aller flest av panteflaskene sine til det gode formålet. Det nyter Vestfold Røde Kors godt av. I alt har de fått fem millioner i panteflasker.

Mest i Vestfold

I Larvik har Pantelotteriet gitt Larvik Røde Kors 893.518 kroner, mens det har tilført Lardal Røde Kors 48.684 kroner.

– Det er ikke sikkert alle som trykker på Røde Kors-knappen vet hvor viktig jobb de gjør. Midlene fra lotteriet er helt avgjørende for mange av aktivitetene vi driver over hele fylket, sier Bjørn Hjalmar Andersen i Vestfold Røde Kors i en pressemelding.

Trenger inntektene

De pengene kommer godt med. Pantepenger bidrar til at de kan drive de over 60 ulike aktivitetene rundt om i fylket, som Barnas Røde Kors, Ferie for alle og Røde Kors førstehjelp og friluftsliv, men det er ikke alt:

– Inntektene fra Pantelotteriet bidrar til å styrke totalberedskapen i Vestfold. Nå i sommer har vi spesiell styrking av vår tilstedeværelse på sjøen. I Vestfold har vi to store båter som er døgnbemannet. Tidligere år har våre båter bistått med rundt 150 redningsoppdrag, sier Andersen.

Flere vinnere

Men det er ikke bare Røde Kors som har fått gleden av Pantelotteriet. Siden oppstarten har to, av i alt 60 personer, blitt pantemillionærer i Vestfold.

Den første vinneren trykket på Røde Kors-knappen på Meny Åsane da hun stakk av med gevinsten. Året etter ble sjåføren Johnny Rivedal millionær på tomflasker da han pantet på Kiwi Kjøpmannskjær på Nøtterøy.

BIDRAr mest:

Meny Indre Havn 915.663 kroner

2. Rema 1000 Lystlunden 880.230 kroner

3. Meny Revetal 833.774 kroner

4. Rema 1000 Østerøyveien 815.739 kroner

5. Kiwi Gauterød 730.690 kr.

Artikkeltags