Er du uheldig i fjellet? Nå er helgeberedskapen på plass på Skrim

BEREDSKAP: Røde Kors vil ha beredskap på Skrim i helgene framover. Nå arbeides det med å bemanne vinter- og påskeberdsskapen.

BEREDSKAP: Røde Kors vil ha beredskap på Skrim i helgene framover. Nå arbeides det med å bemanne vinter- og påskeberdsskapen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Skader du deg på skitur på Skrim i helga, skal du vite at du kan få hjelp.

DEL

(Tønsbergs Blad) Siden nyttår har mannskaper bemannet Røde Kors-hytta på parkeringen på Omholdt i helgene, med medlemmer som har god kunnskap i førstehjelp.

– Det er viktig å presisere at hvis det skulle oppstå en skade, alvorlig eller ikke, skal du ringe 113, og ikke direkte til oss. Da går telefonen til AMK, som vurderer hva slags hjelp som skal sendes. Det kan være alt fra helikopter, til vår scooterpatrulje, sier daglig leder i Vestfold Røde Kors, Bjørn Hjalmar Andersen.

Langt oppe på utrykningsstatistikken

Røde Kors har hatt beredskap på Skrim siden 1960-tallet. Da ble mannskapene plassert i en bil på parkeringen. Etter hvert ble det satt opp ei brakke, men takket være en større pengegave, ble den eksisterende Røde Kors-hytta bygget på 80-tallet.

– I disse dager jobber vi intenst med å sette opp vaktliste for vinter- og påskeferien. Det er en utfordring, fordi mannskapene våre stadig får flere oppdrag. Det er sjelden mange oppdrag på Skrim, men vi har stilt opp i desto flere leteaksjoner i fjor. Faktisk er Vestfold et av de distriktene som ligger langt oppe på landsstatistikken med antall utrykninger, sier Andersen.

– Båttjenesten vår krever sitt, og med stadig flere turister, øker mengden oppdrag. I sommer setter vi inn en ny båt i Sandefjord, tilnærmet den vi har på Ferjeodden på Tjøme. Vi klarer å opprettholde den nødvendige beredskapen, takket være stor innsats fra våre frivillige medlemmer, sier Andersen.

LES OGSÅ: Aldri har vi hjulpet så mange ved panteautomatene i Vestfold

Flere aksjoner i fjor

På nasjonalt nivå rykket Røde Kors ut på 1641 aksjoner i 2016, mot 984 i 2015.

– Det er selvfølgelig positivt at flere kommer seg ut i naturen, men med det øker også antall skader. Det er ulike oppfatninger om hvem som har hovedansvaret for det forebyggende arbeidet knyttet til turisme og sikkerhet, og vi ber derfor myndighetene om å avklare dette, sier Bjørn Hjalmar Andersen.

Artikkeltags