Røde Kors overtar syketransporten i Vestfold

FORNØYD: Daglig leder i Vestfold Røde Kors, Bjørn Hjalmar Andersen, gleder seg over å ha undertegnet kontrakten med SiV om syketransport i Vestfold.

FORNØYD: Daglig leder i Vestfold Røde Kors, Bjørn Hjalmar Andersen, gleder seg over å ha undertegnet kontrakten med SiV om syketransport i Vestfold. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå tar Røde Kors over syketransporten i Vestfold, med pasienter som ikke har behov for medisinsk behandling underveis.

DEL

(Tønsbergs Blad) VESTFOLD: Fra 1. februar, vil Vestfold Røde Kors få oppgaven med en del av syketransporten i Vestfold. Etter en prøveperiode i sommer, hvor Røde Kors utførte transporter av pasienter uten behov for medisinsk behandling under veis, har SiV og Røde Kors kommet til enighet om ny avtale. I prøveperioden i sommer, fraktet Røde Kors rundt 90 pasienter på knappe to måneder.

–  Det er vi i Vestfold Røde Kors som stiller med nødvendig mannskap som bemanner syketransportbilen fem dager i uken, forteller daglig leder i Vestfold Røde Kors, Bjørn Hjalmar Andersen.

Mellom klokka 14 og 18 er det mest hektisk for ambulansene på sykehuset, og det er da det tidligere har vært en del ventetid på rene transportoppdrag. Ambulansene må naturligvis prioritere akuttberedskap, vi tar nå oss av avklarte pasienter, sier Andersen.

– Vi har arbeidet en del med å bemanne transportbilen på dagtid. De fleste har jo et vanlig arbeid, i tillegg til det frivillige arbeidet hos oss. Men det har gått bra å få til, og nå gleder vi oss til å komme i gang i februar, sier Andersen.

LES OGSÅ: – Vi må alltid prioritere akuttpasienter

Foreløpig er avtalen mellom sykehuset og Røde Kors gjeldende i et halvt år. Da vil de to partene evaluere ordningen, men ambulansesjef i Vestfold, Thorbjørn Lia, ser lenger enn seks måneder på dette samarbeidet.

– Tilbakemeldingene vi fikk fra pilotprosjektet i sommer var usedvanlig hyggelige, og jeg ser fram til videre samarbeid med Røde Kors. De tre oppdragene de vil utføre i snitt daglig, vil hjelpe oss i ambulansetjenesten til å bedre akuttberedskapen ytterligere. Jeg understreker at det er avklarte pasienter, vi vil selvfølgelig fortsatt ta oss av akuttransporten, sier Lia.

Røde Kors i Vestfold har allerede en avtale med sykehuset om redningstjeneste og beredskap i fylket.  Inntektene av transportoppdragene vil bli brukt til å styrke redningstjenesten til hjelpekorpsene.

Artikkeltags