(Tønsbergs Blad)

Sandefjord motor hotell ligger like ved E18 på Fokserød. Fra utsiden virker lokalet anonymt og kjedelig. Fra innsiden bidrar skråtak og yuccapalmer til et noe mer koselig inntrykk. Fra vinduene er det utsikt mot motorveien og i den andre enden av lokalet brenner det i en gasspeis. Betjeningen er imøtekommende og hyggelig og maten er raskt ferdig.

Dagens rett

Ingen dagens rett i helgen, men vi ble anbefalt svinestek eller hjortegryte. Vi valgte hjortegryte. Dessert er ikke inkludert, men kjøpes i tillegg for 65 kroner.

Inkludert: Kaffe

Pris hovedrett + dessert: 264

 

Dagens rett:

Hjortegryten blir servert med poteter og kokte rotgrønnsaker. Potetene ligger rundt og grønnsakene ligger oppå gryteretten.

– Det er artig lagt opp, men det blir kanskje litt lite med fire små poteter, mener Lene Merete.

– Jeg synes det blir rotete med alt lagt oppå hverandre slik, sier Bjørnar.

Dette er godt

Om hjortegryte hos Sandefjord Motor Hotel

 

Porsjonen er stor. Rause stykker av hjort ligger med bacon i en fyldig saus med sopp. Bjørnar og Lene Merete er enige: dette er godt. Kjøttet er utrolig mørt.

– Jeg savner en liten klunk vin i sausen, eller noe annet for å gjøre det helt perfekt. Kanskje einebær eller brunost. I tillegg frykter jeg at baconsmaken overdøver noe av viltsmaken i kjøttet, sier Bjørnar.

– Grønnsakene litt for lite kokt. Det er bra at de ikke er kokt i hjel, men dette blir litt for lite for min smak, sier Lene Merete.  

Dessert:

Desserten viser seg å være skuffende. For 65 kroner kan man velge fritt fra et utvalg puddinger, fromasjer og kremer. Bjørnar har lite godt å si om den:

– Både jordbær-, sjokolade- og det vi tror er mangomousse er alt for søt og smaker kunstig. Karamellpuddingen er litt bedre, men er definitivt ikke laget fra bunn her. På andre kroer er dessert inkludert i prisen, her må man i tillegg betale ekstra, sier han.

Lene Merete liker desserten bedre, men er enig i at den er søt. Om mangomoussen sier hun:

– Den er aromatisk og smaker av frukt.

Kaffe:

Kaffen hos Sandefjord Motor Hotel er testens vinner. Ikke bare smaker den mer og lengre enn de andre kaffene, den virker også mer nybrygget.

– Den er ganske grei, med aromaer av sitrus og nøtter, sier Bjørnar.

Det viser seg etter hvert at kaffen kommer fra en kaffemaskin.

Oppsummering:

Sandefjord Motor Hotel leverer en veldig god hovedrett. Bjørnar og Lene Merete kunne ønsket at den var noe mer særpreget og kompleks, men hjortegryta vil absolutt falle i smak hos mange. Dessverre trekker underkokte grønnsaker, en dårlig dessert og et forholdsvis høyt prisnivå (199 kroner uten dessert inkludert, 264 kroner med) ned. Lokalet kunne også vært mer innbydende og koselig. Dermed er det vanskelig å gi en toppkarakter.

Totalvurdering: 4/6