(Tønsbergs Blad)

Flykafeen ligger noe bortgjemt fra E18 og deler avkjøring med klokkestøperiet på Nauen gård. Det er synd, for når bilistene som kommer nordfra og ser det retro-utseende skiltet over autovernet, er det for sent å stoppe. Til tross for dette er lokalet halvfullt søndag ettermiddag. Stedet har endret seg lite de senere årene. Lokalet er intimt og varmt, men enkelt. Det er lavt under taket og mørke farger.

– Dette er ikke hipt, men likevel koselig. Flykafeen prøver ikke å være mer enn de er, sier Lene Merete.

– Det virker som at flere familier tar søndagsmiddagen her, sier Bjørnar.

Dagens rett

Entrecote med bearnaise / erter, salt kjøtt og flesk med kålrotstappe / kokt hellefisk med agurksalat.

Inkludert: Dessertbord og kaffe

Pris: 190

 

Dagens rett:

Som dagens rett kan vi velge mellom «entrecote med bearnaise», «erter,  salt kjøtt og flesk med kålrotstappe» og «kokt hellefisk med agurksalat». I tillegg tilbys et godt utvalg stekte og kokte fiske- og kjøttretter. Tradisjonelt, med andre ord. Vi velger entrecote, medium stekt.

Maten kommer til bordet etter ti minutter: to store poteter med persille, et anstendig stykke kjøtt, kokte grønnsaker, en enkel salat og saus.

– Kjøttet er riktig stekt og veldig mørt, sier Bjørnar.

Lene Merete mener det er litt lite grønnsaker, men er veldig begeistret for retten forøvrig.

– Det er en raus porsjon og godt med saus, sier hun.

– Det virker som at bearnaisen kommer fra pose. Den er tynn og smaker lite. Jeg ønsker meg hjemmelaget saus og heller mindre av den. Bearnaise er en lett saus å lage, sier Bjørnar.

Han er heller ikke veldig begeistret for salaten, som har fått en klatt Thousand Island-dressing over seg.

– De kunne spart seg både salaten og dressingen. Den passer ikke inn og vi kunne heller fått mer koke grønnsaker, sier Bjørnar.

Kjøttet og potetene er nydelige, men det mangler litt i tilbehøret.

 

Bjørnar og Lene Merete er enige om at både kjøttet og potetene er helt ypperlige. Riktignok ville de hatt det litt saltere, men saltkaret står på bordet.

Dessert:

Desserten består av et utvalg puddinger, mousser og kremer fra buffé. Vi velger karamell-, mandelkjerne-, og sjokoladepudding.

– Dessertene virker hjemmelagede. Karamellpuddingen er glasert og med ekstra karamellsaus ved siden av, sier Lene Merete.

– Det virker som den er stekt litt for hardt, men den er likevel utrolig god, sier Bjørnar.

Kaffe:

Lene Merete mener kaffen er litt besk og mangler fylde. Den er helt grei og ligger på nivå med de andre veikroene langs E18, men vil neppe vekke anerkjennende nikk fra kjennere.

Totalvurdering:

Flykafeen leverer god, tradisjonell mat i rause porsjoner. Kjøttet og potetene er nydelige, men det mangler litt i tilbehøret. Ingen vegetarretter på menyen trekker også noe ned. Fantastiske desserter er med på å trekke opp. Det samme er vennlig service og en forsvarlig pris.

Samlet vurdering 4/6