(Tønsbergs Blad)

Furulund kro og motel ligger ved den tidligere E18 mellom Stokke og Sandefjord. Til tross for at man nå må svinge av motorveien for å nå Furulund, trekker kroen mange gjester. Interiøret følger et hytte-tema, med bord og benker i lakkert furu og utstoppede dyr langs veggene. Det er lyst i lokalet, noe som svekker troverdigheten til temaet. Støynivået er høyt.

– Det er masete stemning, men koselig likevel. Stedet er beregnet for mange mennesker, sier Lene Merete.

– Som en kantine i hytteform, mener Bjørnar.

Dagens rett

Ingen dagens rett, men et utvalgt faste retter med valgfri suppe. Vi spiste kokt laks og blomkålsuppe.

Inkludert: Hovedrett, suppe, dessertbord og kaffe

Pris: 225

Vi bestiller kokt laks og kan velge blant tre supper, hvorav to er merket glutenfrie. Vi går for blomkålsuppe. Det er tykk og kremet. I én tallerken teller vi bare to biter blomkål, som er litt for harde.

– Dette er ikke den beste blomkålsuppen jeg har smakt, men den er absolutt grei, sier Lene Merete.

Laksen kommer fort til bordet, anrettet med agurksalat, grønn salat, poteter, persille, hollandaisesaus, syltet råkost og sitron.

– Dette ser veldig bra og innbydende ut, sier Bjørnar.

– Det er en god porsjon med tre poteter og to stykker fisk, sier Lene Merete.

Det er enighet om at sausen er blant de beste i testen og at den er syrlig nok til å komplementere fisken på en god måte. Fisken er innbydende og saftig.

– Elementene  på tallerkenen harmonerer godt med hverandre, sier Bjørnar.

Furulund kro og motel leverer mye mat for pengene

Dessert:

Dessertutvalget er diverste puddinger, kompotter og riskrem. Etter et godt måltid blir vi dog skuffet.

–  Karamellpuddingen er alt for hard, ja nærmest kornete, sier Bjørnar og legger til at den smaker alt for mye av vaniljesukker. Den mangler også glasering, karamell-laget som «er det beste med hele puddingen».

– Sjokoladepuddingen ligner karamellpuddingen på alle måter, foruten at den smaker av sjokolade og er mørk, sier Bjørnar.

Sviskekompotten viser seg å være det beste på dessertbordet.

– Dette helt greit, men ikke noe mer, sier Lene Merete og legger til:

– Her ligger det ikke mye hjerte eller innsats bak.

Kaffe:

Kaffen er sterk, men skuffer.

– Smaken varer ikke lenge i munnen og den smaker litt brent. Er den i tillegg brygget for varmt? spør Bjørnar.

Lene Merete er enig: – Kaffen er bare grei.

Oppsummering:

Furulund kro og motel leverer mye mat for pengene. Selv den mest sultne yrkessjåfør kan bli mett og god. I tillegg er maten delikat, velsmakende og sunn. En trist, industriell avslutning på måltidet trekker sammen med et bråkete og kantinepreget lokale litt ned på totalinntrykket.

Helhetsvurdering: 5/6