(Tønsbergs Blad)

Holms restaurant, hotell og konferansesenter ligger en kort avkjøring fra E18. Stedet er lett å finne og nå fra motorveien. Med karakteristiske buede vinduer og særegent møblement er lokalet innbydende å se på både ute- og innenfra. Her kan man sitte avskjermet med utsikt over gamle E18.

Dagens rett

Torskefilet

Inkludert: Dessert og kaffe

Pris: 179

 

Dagens rett:

Vi bestiller dagens rett og den blir umiddelbart anrettet fra en varmdisk. Porsjonen er av grei størrelse med fire poteter, tre små stykker stekt torsk og en mengde gulrøtter, blomkål og brokkoli. Men maten imponerer dessverre ikke. 

– Dette er frosne grønnsaker fra pose, sier Lene Merete.

Fisken er tørr og skorpete, grønnsakene er slappe og vassne. Potetene er halvvarme.

– Dette bærer preg av å ha ligget en stund, sier Bjørnar.

Til tross for udelikat utseende og konsistens, smaker fisken greit.

– Men hvor er sausen?

Over fisken er det øst bacon og baconfett. Det hjelper litt, men det er langt fra sprøtt og delikat.

– Her kunne vi trengt litt hvit saus eller en hollandaise, sier Bjørnar. 

– Dette er en hverdagsmiddag for en som ikke er særlig glad i matlagning, sier Lene Merete og sammenligner det med en klassisk, norsk middag fra 60-tallet.

Dessert:

Til dessert kan vi velge i et utvalg kaker (sjokolade- eller ostekake) og en sjokoladekrem.

– Denne var god og syrlig, sier Bjørnar når han tar en bit av ostekaka.

Kombinasjonen av sprø bunn, myk ostekrem og rød gelé fungerer godt. Det er det eneste som fungerer i hele måltidet.

– Sjokoladekremen er bra for en som har lyst på noe søtt, men gir meg ikke noe mer enn det, sier Lene Merete.

Kaffe:

Kaffen er mørkt brent. Den gir en rund og god følelse, men varer ikke lenge i munnen. Bjørnar og Lene Merete er enige om at den ikke er ekstraordinært god, men heller ikke vond.

Innbydende lokaler, vann med is og sitronskiver, en god ostekake og et trivelig «hadebra» på vei ut redder Holms fra bunnkarakter.

Oppsummering:

Innbydende lokaler, vann med is og sitronskiver, en god ostekake og et trivelig «hadebra» på vei ut redder Holms fra bunnkarakter. Likevel er det vanskelig å forstå hvordan man kan servere noe så trist som torskefileten med grønnsaker og poteter til en sum av 179 kroner. Dette kan selv en person uten matlagningkunnskaper lage, mener panelet.

Samlet vurdering: 2/6