– Kan vi møtes på Søndersrød? Den utviklingen vi har hatt der, det er virkelig noe jeg er stolt av, skjønner du.

Frps ordførerkandidat vil selvfølgelig møte ØP i hjertet av Frp-land. Selv om flere sentrale politikere kommer fra Brunlanes, er det Per Manvik som ruver høyest i Berg valgkrets.

– Det handler om å bruke sunn fornuft for å få til ting. Hadde det ikke vært for at vi presset på hadde det aldri vært noe senter som kommer alle som bor her ut til gode. Da hadde det blitt en liten butikk på andre siden av veien. Samtidig er det andre partier som skal ha skryt for at de ble med i flertallet i en viktig sak, sier Manvik.

Klar for å overta planutvalget

Selv om Per Manvik i 12 år har vært den suverene sjefen i Larvik Frp har han aldri tidligere stilt som ordførerkandidat. Og skal han være helt ærlig er det ikke ordførerkjedet han helst vil ta på seg etter valget.

Men klubba til lederen i planutvalget – den vil han ha.

– Det hadde vært helt fantastisk. Det er i planutvalget jeg virkelig trives. Et godt planutvalg kan gjøre en stor forskjell både for vanlige folk og for næringslivet. Det ville blitt effektiv møteledelse, og avgjørelser basert på sunn fornuft.


Eldreomsorg den største utfordringen

Politisk er ikke Manvik i tvil om hva som er Larviks største utfordring.

– Det er eldreomsorgen. Og vi er det eneste partiet som virkelig skjønner at noe må gjøres. Vi har ikke nok helsepersonell, vi har ikke nok sykehjemsplasser og eldrebølgen er i ferd med å skylle over oss.

Frp er ikke redde for å sette et tall på sykehjemsbehovet.

– Vi trenger 200 nye sykehjemsplasser, minst, sier Manvik.

– Kommunens problem er vel økonomien?

Da må vi ta drastiske grep. Hadde jeg bestemt, hadde vi solgt alle bygg kommunen eier. Vi må sette tæring etter næring, kvitte oss med gjelda og prioritere det som er viktig for oss.

Han mener en full gjennomgang av alle eiendommene til kommunen ville gitt mange positive effekter.

– Vi har jo bevist gjennom mange år at vi ikke klarer å ta vare på de eiendommene vi har. Etterslepet er enormt. Folk som ikke klarer å ta vare på eiendommene sine burde heller leie enn eie. Det bør ikke være annerledes for kommunen.


– Nærskoler er viktige for gode lokalsamfunn

Selv om 2.-kandidat Tor Kåre Hansen Odberg deler Manviks syn på at eldreomsorgen er det viktigste, har Hansen Odberg, som sitter i oppvekstkomiteen, markert seg som en engasjert skolepolitiker.

Han mener kommunen nå må fokusere mer på innholdet i skolen, enn skolebygg og nedleggelser.

– Vi bor i en langstrakt kommune der nærskoler er viktige for både lokalsamfunn og for elevene. Det er en verdi, og jeg skjønner ikke hvorfor noen så sterkt ønsker å frata oss den verdien, sier Hansen Odberg.

Han mener også at kommunen må bli bedre til å støtte idretten.

– Vi er klare på at vi vil omprioritere for å gi idretten bedre rammevilkår i Larvik. Det er også en av de vesentligste faktorene i å bygge gode lokalsamfunn.

Han er klar på at han vil være skolepolitiker også de neste fire årene.

– Jeg trives enormt godt i den rollen. Der får jeg jobbet med det jeg kan best som politiker, og det ønsker jeg å fortsette med.

(saken fortsetter under)

10 spørsmål til Frp

1. Hvis kommunestyret vedtar noe i jernbanesaken som ditt parti er uenig i, vil dere respektere vedtaket uansett utfall av valget? 

– Nei

2. Kan det bli aktuelt for dere å stemme for nye skolenedleggelser i den kommende perioden, hvis rådmannen foreslår det? 

– Nei

3. Hvordan skal vi skape flere arbeidsplasser i Larvik? 

– Ommøblere hele plan- og byggeavdelingen. Få inn ny ledelse som forstår viktigheten av å møte folk med positivitet og hjelpsomhet.Legge tilrette for variert tilbud av næringsarealer hvor det er kort tid fra søknad til tillatelse.

4. Bør kommunen vurdere å samarbeide med private aktører for å løse utfordringer innenfor helse og omsorg? 

– Ja

5. Hvordan bør Larvik sentrum utvikles, og hvor skal egentlig sentrum ligge? 

– Håper sentrum består, men er redd det blir ødelagt dersom vedtaket fra kommunestyret blir gjennomført. På sikt ser vi vel konturene av en ny etablering rundt Indre Havn/Hammerdalen.

6. Hva vil ditt parti gjøre for å styrke integreringsarbeidet i Larvik?

- Integreringen i Larvik fungerer veldig godt - blandt de beste i landet.

7. Er eiendomsskatt en mulig løsning på Larvik kommunes økonomiske utfordringer?

– Nei

8. Er bompenger en måte å finansiere en ny trafikkløsning i Larvik på?

– Nei

9. Hvilke partier ønsker ditt parti helst å samarbeide med?

–  H - V - KrF - Sp - BedreLarvik

10. Hvem bør bli Larviks neste ordfører, og hvorfor?

– Undertegnede. Fordi Larvik fortjener det .

Nye fjes i Frp

På toppen av Frps liste er det flere navn som trolig vil debutere som kommunestyrepolitikere i Larvik etter valget.

Fjerdekandidat Randi Andersen er en av dem.

Også hun brenner for eldreomsorgen.

– Det har jeg gjort så lenge jeg har vært politiker, sier Andersen – som opprinnelig er fra Nøtterøy, og har hatt en aktiv karriere i politikken der.

– Per Manvik har spurt meg flere ganger om å stille på lista før, men jeg har alltid sagt nei. Denne gangen hopper jeg i det, og jeg tror jeg har noe å bidra med, sier Andersen.