«Vi fikk sjokk da det sto svart på hvitt i ØP at det var andre inviterte personer til stede på møtet»

STÅLAKER: Ordfører Erik Bringedal (med blå jakke) får kraftig kritikk fra Verningen vel for gjennomføringen av befaring med departementet i jernbanesaken. Her fra en markering på Stålaker.

STÅLAKER: Ordfører Erik Bringedal (med blå jakke) får kraftig kritikk fra Verningen vel for gjennomføringen av befaring med departementet i jernbanesaken. Her fra en markering på Stålaker. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Verningen Vel sendte mail til ordfører Erik Bringedal om muligheten til å være med på møte/befaring om alternativene til jernbanetrase. Verningen Vel fikk svar at det bare var Fylkesmannen-Larvik Kommune-Sandefjord Kommune-Bane NOR-Samferdseldepartement-Kommunal-og Moderniseringsdepartement og Direktoratet for Mineralforvaltning som ville være i møtet.

Det er ikke invitert andre personer!

Undertegnet ordfører Erik Bringedal.

Verningen Vel får sjokk når det svart på hvitt i ØP står at det var andre inviterte personer til stede på møtet. Thor Anders Lundh Håkestad fra (Lundhs steinindustri og gårdeier i område) og grunneier Rolf Gjerstad fra Stålåker alternativet (Larvik Kommunes meningsfeller) var på møte og fikk utbrodere sine synspunkter om at Verningen alternativet er det beste.

LES SVARET FRA ORDFØREREN HER: Tilbakeviser sterk kritikk fra Verningen vel etter møte og befaring tirsdag

Verningen Vel ville hatt meget sterke argumenter mot Verningen-traseen som hadde vist at traseen er det dårligste alternativet. De var også på befaring i Stålåkerbruddet. Kommunen har valgt Verningen og vi regnet med at de skulle vise departementet og de andre at det var det beste alternativet. De burde jo forsvart sitt valg i Verningen-traseen, men nei!

Verningen Vel fikk ikke muligheten til å forsvare seg og vil dra saken videre inn til Departementene, da vi føler oss overkjørt av ordføreren og Larvik kommune.

Er det demokrati på sitt beste når kun en side av saken blir berørt, Larvik kommune?

Verningen Vel vil også bemerke at ordføreren sier at det ikke vil bli miljøtunnel grunnet kostnad og at de ikke har det med i vedtak. Da må Verningen Vel minne ordføreren om at det er inntatt eksplisitt i kommunens vedtak at reguleringsarbeidet skal sikre miljøtunnel som avbøtende tiltak i Verningen alternativet.

Har også fått tilbakemelding fra møtedeltakere som også reagerte på at ordføreren introduserte sine meningsfeller Thor Anders Lund Håkestad fra steinindustrien og grunneier Rolf Gjerstad fra Stålåker-alternativet på møtet 14. januar i Bølgen.

Verningen Vel synes det er trist at det ikke kjøres demokratisk i slike store saker.

Håper vi ikke opplever dette igjen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken