Kvinnedagen er rett rundt hjørnet og vi frister med en gulrot, for å få enda flere, og gjerne enda bedre leserinnlegg!

To av leserinnleggene vil bli premiert – vinneren vil få 3.500 kroner, og andreplassen vil få 1.500 kroner!

Hva opptar kvinner i Larvik kommune i dag? Hvorfor er kvinnedagen fortsatt viktig, og hva kjenner du på som en ung, midt i livet, gammel, singel, gift, eller kanskje samboende kvinne i Larvik i 2020? Om du har barn, eller ikke barn, frivillig eller ufrivillig, om du er i fast jobb, deltidsjobb, studerer, er ufør, om du har god helse eller dårlig helse – vi vil høre fra alle.

Kommer du kanskje fra et annet land, enten det er Danmark eller Thailand, hva opptar deg som kvinne i Larvik?

Hvordan er det å være svigerdatter eller svigermor? Hvordan oppleves det å gå inn i et nytt stadium i livet, når du for eksempel får barn eller barna dine flytter hjemmefra?

Aller best er det om du kan relatere ditt innlegg til dagens Larvik.

Av de innleggene vi får inn, kan det også hende at vi tar kontakt og vil lage en redaksjonell sak, så legg ved kontaktinfo i leserbrevet. Du kan sende innlegget til leserbrev@op.no eller legge det inn selv på https://www.op.no/vis/skrivinnlegg.

Vi gikk ut i gatene i Larvik og tok tempen hva tre kvinner i byen tenker om kvinnedagen. Resultatet kan du se i videoen over, og lese i intervjuene under:

Camilla Svendsen (35)

– Hva tenker du på når jeg sier kvinnedagen?

– Da tenker jeg på de kvinnene som den gang for over hundre år siden gjorde en kjempeinnsats for at vi skulle få stemmerett.

– Hvilke kvinnekamper er viktig i vår tid?

– Det synes jeg selvfølgelig er likestilling i alle ledd. Også er det selvfølgelig som yrkesaktiv, er viktig at kvinner ar de samme kårene i yrkeslivet og at det er likestilling i styrer og topplederstillinger. Likevekt der.

– Markerer du dagen?

– Jeg synes det er viktig nå som jeg har fått barn at de får vite hva kvinnedagen er og hvorfor den oppsto. Markerer den ikke så sterkt annet enn at den er i bevisstheten mi.

– Kvinnelige forbilder i Larvik?

– Det er så himla mange bra damer i denne byen her! Vi har hatt innmari mange bra håndballspillere. Damelaget må være et godt forbilde, damene i LHK er bra damer. Vi kunne hatt en kvinnelig ordfører i denne byen her. Det kunne fint vært på tide. Ikke til forkleinelse for noen!

Ingebjørg Vesaas (38)

– Hva tenker du på når jeg sier kvinnedagen?

– Jeg tenker at jeg burde vært mer opptatt av det. Ment noe mer eller kjempet mer for kvinners rettigheter. I min hverdag er jeg ikke opp i noe som har gjort at det har kommet mye engasjert rundt det. Jeg har ikke blitt konfrontert med ting der jeg tenker jeg er undertrykt eller ikke får mene det jeg vil.

– Har du noen kvinnelige forbilder?

– Mange! De fleste forbildene mine er kvinner. Et felles kjennetegn er at de er damer som har gått litt mot strømmen.

Heidi Kongsteien (52)

– Hva tenker du på når jeg sier kvinnedagen?

– Jeg tenker på mamma og mor som har kjempet mer enn meg, som har kjempet for meg. Jeg går heller i Pride!

– Hvilke kvinnekamper er viktig i vår tid?

– Kvinnekampen er fortsatt viktig. Jeg har akkurat sett en video på Facebook, alle de kravene som blir stilt til damer om at du skal ikke være for tynn, ikke for tykk, ikke ditt, ikke datt, skal være sexy, litt. Det blir aldri bra nok, uansett hva vi gjør.

– Har du noen kvinnelige forbilder?

– Jeg digger Marilyn Monroe!