24. april skrev ØP om Camp Larviks planer om å forvandle Bøkkerfjellet til en grønn oase. Nå er den omtalte dugnadsuka nesten ved veis ende, forvandlingen har skjedd og det er duket for åpningsfest og feiring lørdag.

Camp Larvik er et innbyggerinitiert samskapingsprosjekt som har pågått i 2 år. Larviks innbyggere har blitt invitert til å komme med ønsker og innspill om hvilket område i sentrum de mener trenger et løft og hva de ønsker seg av fysiske tiltak. Bøkkerfjellet ble valgt som lokasjon og de siste månedene har prosjektgruppa i Camp Larvik konkretisert forslagene og ønskene fra byens befolkning.

Dugnad og frivillighet

Denne uka har det foregått en intens og gedigen dugnad på Bøkkerfjellet for å realisere alle planene.

– Frivillige har stilt opp fra morgen til kveld og nå gleder vi oss enormt til å vise fram resultatet til byens små og store borgere. Vi har etablert en sittegruppe rundt vogna til Holmfoss Isbar, dekorert isbaren, ryddet bort villniss og plantet masse nydelige vekster i nylagde blomsterbed og plantekasser, skriver Synnøve Lærum i en pressemelding.


Brannvaktstårnet har fått et skikkelig «ansiktsløft» innvendig og vil i fremtiden bli mer tilgjengelig for allmennheten.

– Vi har fått masse flotte leker i gave fra kommunen som kan lånes av besøkende i isbarens åpningstid. Det er altså duket for at parken på Bøkkerfjellet kan bli et yndet rekreasjonssted og fylt med liv og lek.

Håper på folkefest

Initiativtakerne ber def ta med venner, familie, kollegaer eller naboen til det de kaller årets hyggeligste festival i byen.

– På kort tid har vi klart å lage et flott program med noe for enhver smak på plakaten. Vi er rørte og takknemlige over at selv musikerne og scenekunstnerne stiller opp på dugnad og vil gi en gave til byens befolkning. Hva passer vel bedre på Frivillighetens dag, i Frivillighetens år?


Noe av det som skjer på festivalen er innmarsj og konsert ved Larvik Skoles musikkorps og LUMK, åpningstale ved ordfører Erik Bringedal, konsert med Ukulelelaget, Salige Syndere og Cover Up. Det skal i tillegg være trylleshow for barn ved norgesmester i trylling, Hans Henrik Verpe, gøyale leker for store og små, åpning av Holmfoss Isbar, salgsboder og Hot Wheels foodtruck! Følg Camp Larvik 2022 på Facebook for mer informasjon.