– Vi trenger flere jobber!

ÅRETS KOMITÉ: Operasjon Peru går som planlagt, og i år er det ekstra viktig at alle bidrar den 22. oktober.  Årets Operasjon Peru-komité Ingjerd Beate Larsen (f.v.), Rebekka Anvik, Elise Skuggedal Byholt, Isabelle Martinsen og Marie-Claire Rashid.

ÅRETS KOMITÉ: Operasjon Peru går som planlagt, og i år er det ekstra viktig at alle bidrar den 22. oktober.  Årets Operasjon Peru-komité Ingjerd Beate Larsen (f.v.), Rebekka Anvik, Elise Skuggedal Byholt, Isabelle Martinsen og Marie-Claire Rashid. Foto:

Av

Har du eller noen kjenner behov for en hjelpende hånd torsdag 22. oktober? Det kan være hagearbeid, bæring av ved, male eller lignende. Da vil denne gjengen gjerne høre fra deg.

DEL

Innsendt Koronapandemien preger Peru sterkt, det merkes på barnehjemmet og skolen som elevene ved Thor Heyerdahl vgs. er med på å støtte hvert år.

På grunn av den krevende situasjonen er det viktigere enn noen gang at elever ved THVGS gir av sin tid og blir med på Operasjon Peru 22. oktober.

Reiser rundt for å undervise

− Alle «tiane» som jobber ved barnehjemmet har mistet minst én av foreldrene sine i pandemien. De må være på barnehjemmet hele tiden nå fordi de ikke kan få inn noen vikarer på grunn av smittefare, forteller avdelingsleder Ingjerd Beate Larsen som har god kontakt med både voksne og barn i Peru.

Det er 18 barn som bor på barnehjemmet, mens skolen til vanlig underviser ca. 200 barn som kommer fra de omkringliggende områdene.

Trenger flere jobber

I år er det åtte elever som sitter i komiteen som skal sikre at dagen blir bra. De trenger flere jobber til ungdommene som ikke skaffer seg jobb selv.

− Mye av jobben min er å ringe rundt til bedrifter for å høre om de har mulighet til å tilby elever jobb hos dem. Mange er positive til det og ønsker å bidra, sier Rebekka Anvik, som sammen med Elise Skuggedal Byholt er leder av årets Operasjon Peru-komité.

− Mange i Larvik vet at dette er en viktig jobb som gjøres hvert år av alle elevene ved skolen her, og de ønsker å bidra, det er bra. Men vi trenger fortsatt flere jobber. Derfor oppfordrer vi bedrifter og andre som trenger hjelp til å melde fra til oss, sier Elise Skuggedal Byholt, og legger til:

400 kroner hjelper enormt

I år er det 27. året elevene ved skolen får muligheten til å gi en dag av sin utdannelse til å tjene inn penger til Operasjon Peru. På den måten kan barnehjemmet og skolen i Monsefú nord i Peru drive videre i ett år.

Torsdag 22. oktober skal elevene ut i arbeid og tjene minimum 400 kroner. Jobbene skaffer de selv, eller de kan få tildelt jobber som er meldt inn til skolen.

− Barna på barnehjemmet har en tøff fortid, med noen forferdelige historier som det er vanskelig å fatte. Når de bor på barnehjemmet får de en trygg oppvekst med gode voksenpersoner rundt seg. De får psykologhjelp, utdanning og alt de trenger for en bedre hverdag og fremtid, sier Ingjerd Beate Larsen.

Og det er nettopp derfor Rebekka Anvik og de andre i årets Operasjon Peru-komité engasjerer seg.

− Tenk det, for de 400 kronene en elev jobber for, er nok til å dekke bensinutgifter til bilen som frakter barna fra slummen der de bor og til skolen i tre uker. Utdannelse til barna gir dem et godt og trygt liv med muligheter uten fattigdom. Da er det klart at hver enkelt elev utgjør en forskjell, sier Vg3-eleven.

Kanskje har du eller noen kjenner behov for en hjelpende hånd torsdag 22. oktober? Det kan være hagearbeid, bæring av ved, male eller lignende. Meld fra til oss så skal vi hjelpe til, bruk mailadressen: ingjerd.beate.larsen@vtfk.no

Beløpet på 400 kroner kan vippses til 63817 eller settes inn på kontonummer 1503.18.73816.

− Vippsnummeret kan brukes til å sette inn et valgfritt beløp også for folk utenfor skolen – vi setter stor pris på alle bidrag, sier Ingjerd Beate Larsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken