Gå til sidens hovedinnhold

Vi trenger musikk, danselinja på THVS

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er kommet signaler om at musikk, dans og drama (MD) ved THVS står i fare for å legges ned, og at vi dermed mister dette viktige tilbudet i byen vår.

Fagmiljøet rundt denne linjen med lærere og elever har stor betydning for det kulturelle tilbudet og aktivitet her i Larvik. Viktige og store arenaer for kultur som Studio Nille, Teater Munken og også kirkene våre fungerer så godt som de gjør bl.a. fordi vi har dyktige ungdommer fra musikk, dans, drama som både deltakere og instruktører.

I Nanset Ten Sing hvor jeg er hovedleder, er vi helt avhengige av de gode musikkelevene fra THVS. Kompetansen som de sitter på innenfor både samspill og direksjon, og engasjementet for det kreative og musikalske, kan ikke understrekes nok. Vi har mye bra idrett i byen vår, men uten det musikalske og kreative veksthuset som MD-linja ved THVS er, vil vi miste en stor del av kulturlivet i byen.

Mange ungdommer har det kreative som sitt mestringssted, og i en tid med stort press på psykisk helse, så vil det være et helt feil signal til byens ungdommer å legge ned læringsstedet for musikk, dans og drama.

Hvis elevene våre må dra til Sandefjord eller Skien for å kunne gå på skole, er jeg redd for at også deres engasjement knyttes til byene der de går. I tillegg mister vi det viktige fagmiljøet som finnes på skolen med alt det lærerne bidrar med både i og utenfor arbeidstiden.

Det vil i så fall være en katastrofe for kulturtilbudet i Larvik.

Kommentarer til denne saken