«Vi tror den noe «uvanlige» samarbeidskonstellasjon mellom Arbeiderpartiet, Høyre og Senterpartiet har vært, og er, en styrke i denne krisesituasjonen»

Her er Larviks kommunestyre. Tre av gruppelederne skriver om samarbeid i spesielle tider.

Her er Larviks kommunestyre. Tre av gruppelederne skriver om samarbeid i spesielle tider. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Helt fra barna er små lærer vi dem viktigheten av å samarbeide med andre, noe som er en forutsetning for å fungere i barnehage, i skolen og senere i arbeidslivet. Det å erkjenne at vi mange ganger i løpet av livet kommer til å være i situasjoner der vi ikke selv kan velge hvem vi skal jobbe sammen med, er en viktig lærdom.

At det oppstår konflikter mellom mennesker er ikke noe nytt, det skjer i nær sagt alle organisasjoner. Evnen til å samarbeide med andre blir særlig satt på prøve i partigrupper og i et kommunestyre. Her er det overlatt til velgerne gjennom personstemmer å sette sammen gruppene, og som enkeltpersoner har vi liten grad innflytelse på hvordan kommunestyret vil se ut. Sammensetningen er like spennende hver gang, og er en av styrkene ved vårt demokratiske system.

Å innrette seg etter det resultat velgerne har gitt er en del av de demokratiske spillereglene, og det er heldigvis ikke slik at man underveis i en periode kan «kvitte» seg med en politisk kollega man finner litt «brysom». Vi som sitter i kommunestyret er like ulike som de som ikke sitter i kommunestyret. Vi har alle våre sterke og svake sider. Likevel har vi til felles et ønske om å bidra til å gjøre noe som er bra for kommunen vår. Da må vi alle under denne Koronakrisen legge noen kjepphester til side.

Denne politiske våren har vært ulik alle andre i nyere tid. Den har vært preget av den største krisen siden 2. verdenskrig. Når vi skal håndtere en slik krise, og ikke minst ettervirkningene av den, stiller det helt andre krav til oss enn det en ordinær politisk hverdag gjør. Larviks befolkning skal kunne stole på at vi for en tid legger noen av våre særstandpunkter til side for sammen å fatte vedtak egnet til å ruste Larvik for det som kommer. Det står i sterk kontrast til de egenmarkeringene og personstridighetene Miljøpartiet de grønne (MDG) har stått for denne våren. Vi tror den noe «uvanlige» samarbeidskonstellasjon mellom Arbeiderpartiet, Høyre og Senterpartiet har vært, og er, en styrke i denne krisesituasjonen.

Arbeiderpartiet, Høyre og Senterpartiet håper vårt samarbeid kan bringe en ny energi inn i det politiske arbeidet. Fremfor personstrid og konflikter har vi et genuint ønske om å fokusere på politikken, på samarbeidet, og på sakene vi skal behandle. Fokus på politiske saker fremfor personer vi også bidra til å fremme rekruttering til politisk virksomhet.

Samarbeid er krevende, men der viljen er stede finner man omforente løsninger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken