"Endelig er jeg ferdig. Nå er det masse ferie. Jeg har vært i Munken. Det var veldig gøy! Der kom hele klassen, lærerne og foreldrene. De klemte og sa "gratulerer med dagen". Og så sang jeg. Læreren min spurte om jeg kunne synge, og jeg sa “Greit! Hvis dere vil." 

"Hva sang du?" 

"En sang jeg lærte den når jeg var liten. Kanskje tre år. Når du er liten i Somalia så går du i noe som heter “dugsi”, som er nesten som en barnehage eller en skole for små barn. Der lærer vi koranen, og så synger vi masse. Alle synger. Der var det en lærer som heter Abdi. Han er en veldig snill mann, og han lærte meg masse ting. Han lærte meg mange sanger, og dikt. Og så lærte han meg den sangen. Og jeg glemmer dem ikke. “Nashida” heter den, og den er til Gud, en bønn om han kan hjelpe oss med mat."

"Hvorfor sang du en sang om akkurat det på en skoleavslutning?"

"Fordi vi skal fortsette videre i livet. Den sier Gud, gi oss det vi trenger. Det vi ønsker oss i livet. Det er en bønn om å hjelpe oss videre. Da læreren min spurte meg om jeg kunne synge på avslutningen, og vi valgte den sangen, så tenkte jeg på Abdi." 

"Så den første sangen du lærte, det er den sangen du avslutter skolen med?"

"Ja. Den er veldig fin! Skal jeg synge den for deg?"

Les mer på "Vi i Larvik"

"Vi i Larvik på Facebook"