(Se bildeserie på høyre side)

Et øyeblikk så står du der og spør en rødkledd guttegjeng om åssen russetida har vært, og tenker at den kanskje likevel ikke er så annerledes enn før, siden de svarer så høflig: 

«Nå er vi blakke og slitne, men vi sitter igjen med masser av minner. Og mange nye venner vi ikke kjente fra før.»

Så blir en plutselig bydd et par øreplugger og invitert med på «rulling» rundt i Vestfold et par timer. Da opplever man forskjellen. Det er bare tidlig natt da jeg blir sluppet av, og bussen ruller videre inn i morgentimene.

De vet hva de gjør, russen. De vet åssen de skal få opp feststemninga. En edru fotograf har nemlig ikke ruslet lenge på vei hjem mot senga før han tar seg sjøl i å nynne russebussen Colosseums helt egne trancelåt: «Skal du på fylla i kveld? Vi drikker oss pære. Her er det ti tusen drita folk med henda i været.» Og den låta har jeg flaten meg på hjernen fremdeles.

Les flere artikler i op.no/viilarvik

og følg

Vi i Larvik på Facebook

 

Vi i Larvik er spalten som tar fotojournalistikken tilbake dit den hører hjemme. Ut i gatene. Et portrett av Larvik by. Et menneske, én stemme av gangen.

Omhu er Vi i Larviks fotoessay-prosjekt som hver uke vil ta for seg et nytt emne som fortjener oppmerksomhet. Felles har de at de vil bli behandlet med en type grundighet og omtanke man sjelden har anleding til i en moderne mediehverdag.

Kristian Bålsrød (32), er en nylig hjemflyttet Larviksmann med en forkjærlighet for tradisjonell gatejournalistikk.  I dag arbeider han som frilans fotojournalist, radiodokumentarist og dokumentarfilmskaper. I hele 2015 vil han fokusere på hjembyen Larvik gjennom prosjektene «Vi i Larvik» og  «Omhu».