«Jeg hadde fått beskjed om at jeg ikke kunne bli gravid. Jeg hadde en betennelse på egglederne for fem år siden. Endometriose. Og i 2013 fikk jeg også vite at jeg har ME. Vi hadde i grunnen slått oss til ro med det at vi ikke skulle få egne barn, og ble enige om at det er fint å være tante og onkel også.»

«Den sykdommen jeg har gjør at jeg går til faste rutinekontroller hos gynekolog, og 15. mai i fjor så var jeg på en sånn sjekk. Jeg tok de vanlige prøvene, og så tok de ultralyd. Mens jeg satt der var det at legen plutselig sa: «Oi, du er gravid du!»

«Da gikk rullegardina ned. Det var et ras av følelser som kom på en gang, for jeg hadde ikke en gang tenkt tanken. Jeg hadde jo fått beskjed om at jeg ikke kunne bli det! Jeg hylte og skreik så legen trodde at det var katastrofe, stakkar. Og for meg så var det mer forvirring og sjokk, enn glede. Jeg var enogtredve uker på vei. Vi hadde ni uker å forberede dette her på.»

«Når vi fortalte de nærmeste om det, så skjønte jeg at det kom til å bli en del kommentarer fra folk. Folk som syntes det var rart at jeg ikke hadde merket at jeg var gravid. Så jeg var liksom ikke klar for det å skulle fortelle alle om det med en gang. Jeg hadde egentlig mer enn nok med å få bearbeida det sjøl. Det var mye tanker.»

«Det gikk nesten fire uker før jeg virkelig begynte å kjenne på gleden. Før jeg begynte å se frem til at vi skulle bli tre. Da fikk jeg en pakke fra bestevenninna mi i Nederland. Hu hadde sendt ei stelleveske. Og den var fylt med babyklær. Jeg pakka opp det ene plagget etter det andre. Det er elleve rom i den stelleveska, og det var noe i alle elleve. Jeg la alle klærne utover sofaen, og så satte jeg meg bare og kikka på dem. Da gikk det opp for meg. Da begynte jeg å kjenne den varme følelsen komme.»

Les flere artikler i op.no/viilarvik

og følg

Vi i Larvik på Facebook