Som hjemvendt larviking ønsket Kristian Balsrød å pirre nysgjerrigheten. Å få folks øyne opp fra iPhonen og heller se mot naboen eller forbipasserende i gata. Se hverandre og bry seg. Det blir det bok av.

 

Drømte om bok

– Nå er det siste finpuss. Dette er morsomt, og vi lager 10 forskjellige cover. 200 bøker av hver. Da er det flere personer som blir coverbilder, stråler en fornøyd Kristian Bålsrød.

Han hadde fantasert om at prosjektet kunne bli bok.

– Men mye måtte klaffe, jeg ville ikke lage en bok for enhver pris. Nå har favorittfotografene mine hjulpet meg med bildeutvalg og tre dyktige designere har valgt dette til sitt prosjekt. Vi får med i overkant av 60 av de 140 historiene jeg har lagd så langt, forteller han.

Noen steder er det bare bildet med, andre steder er det valgt ut historier som viser spennvidden i prosjektet.

 

Snart i hånden

– Det er Østlands-Posten som er utgiver og håpet er at man skal kunne ha den i hånden til Kulturnatta. Så i butikkene mandagen etter.

– Kristian er unik når det gjelder å finne fram til mennesker og deres historier. Derfor vil ØP også være med når dette blir bok, sier ansvarlig redaktør Terje Svendsen.

Med kun 2.000 bøker blir dette eksklusive saker. – Dette blir virkelig noe fint å ha i hyllen. Det er viktig å tenke på at boka er et resultat av alle gode tilbakemeldinger på nett og underveis i prosjektet. Jeg håper faktisk at alle som har fulgt dette prosjektet føler at denne boken er litt deres også, sier Bålsrød.