Det er snakk om spleising om dagen. Ja, de driver og utreder, de som har greie på det, om det er en god idé å spleise oss. Vi i Larvik og de i Lardal. Vi som er tufta på frisk sjøluft, og slekter på eventyrere som Fabricius, Wisting og C.A. Larsen. Hva disse Lardølingene er tufta på vet jeg ikke. Å slekte gjør de visst ikke på noen. De er istedet “skyllt tell”… Ja, det er det dem kaller det. Hva er de egentlig for folk? Hva veit vi om dem? Er de til å stole på? Og, kanskje viktigst av alt: Kan vi egentlig bli «samkommuninger» med disse folka? 

Vi har sneket oss over grensa i nord for å observere Lardølingen slik han ter seg når han er i sitt naturlige territorie.

(Se bildeserie på høyre side av artikkelen)

Les flere artikler i op.no/viilarvik

og følg

Vi i Larvik på Facebook

 

Vi i Larvik er spalten som tar fotojournalistikken tilbake dit den hører hjemme. Ut i gatene. Et portrett av Larvik by. Et menneske, én stemme av gangen.

Omhu er Vi i Larviks fotoessay-prosjekt som hver uke vil ta for seg et nytt emne som fortjener oppmerksomhet. Felles har de at de vil bli behandlet med en type grundighet og omtanke man sjelden har anleding til i en moderne mediehverdag.

Kristian Bålsrød (32), er en nylig hjemflyttet Larviksmann med en forkjærlighet for tradisjonell gatejournalistikk.  I dag arbeider han som frilans fotojournalist, radiodokumentarist og dokumentarfilmskaper. I hele 2015 vil han fokusere på hjembyen Larvik gjennom prosjektene «Vi i Larvik» og  «Omhu».