Det sitter en mann på en av benkene foran Narvesen på torvet. Sitter tilsynelatende og kikker på ingenting gjennom store, brede sportssolbriller med knallgrønn innfatning. Ingen kaffe i hendene. Ingen pose ved føttene. Hva gjør han der? Ikke virker han å være særlig opptatt av arbeidene på torget heller. Har han ikke et sted han burde være, eller et sted å være på vei til? Har han ikke en jobb? Hva er dette for en merkelig fyr?


Tenk å våge å sette seg sånn, tenker jeg. Alene så alle ser det. Tenk å våge å synes sårbar. Våge å ta plass. Tenk å våge å gå fra å være i byen til å bli en del av den. Tenk å våge å vise at man er en som ser på folk.


Med ett synes denne mannen med sportssolbrillene å være byens mektigste mann. Og benken er hans trone. Han eier ikke bare sin egen eiendom. Også byen er hans. Og han lar seg være litt vår.


Elsket være den som setter seg, skrev Cesar Vallejo. Ja, elsket være den.

(Se bildeserie på høyre side av artikkelen)

Les flere artikler i op.no/viilarvik

og følg

Vi i Larvik på Facebook

 

Vi i Larvik er spalten som tar fotojournalistikken tilbake dit den hører hjemme. Ut i gatene. Et portrett av Larvik by. Et menneske, én stemme av gangen.

Omhu er Vi i Larviks fotoessay-prosjekt som hver uke vil ta for seg et nytt emne som fortjener oppmerksomhet. Felles har de at de vil bli behandlet med en type grundighet og omtanke man sjelden har anleding til i en moderne mediehverdag.

Kristian Bålsrød (32), er en nylig hjemflyttet Larviksmann med en forkjærlighet for tradisjonell gatejournalistikk.  I dag arbeider han som frilans fotojournalist, radiodokumentarist og dokumentarfilmskaper. I hele 2015 vil han fokusere på hjembyen Larvik gjennom prosjektene «Vi i Larvik» og  «Omhu».