«Jeg har en favorittstol. Den står på trappa.»

Hva er det for noe spesielt med akkurat den stolen da?

«Der har jeg liksom orkesterplassen litt over gårdsplassen. Jeg kommer meg litt opp i høyden. Så fort solstrålene kommer så er jeg der. Med en god bok for eksempel, eller litt håndarbeide og sitte og pusle med.»

Jeg har liksom en følelse av at det er en ting som veldig mange leiter etter? Det perfekte stedet for dem å sitte, med den perfekte utsikten for akkurat dem?

«Jo, men det er jo ikke alle som har evnen til det. Du må ha evnen til å kunne innrette deg. Kan du ikke kan innrette deg, da er du litt ute og kjører.»

Kan du forklare det?

«Du må ha evnen til å slappe av å nyte det. Nyte, det er viktig. Jeg kan ikke svare på hvorfor ikke folk klarer det, for ingen er like, -men du må liksom gå litt i deg selv da. Si til deg selv at her vil jeg like meg. Her kan jeg kose meg. Si: “Her er det jo pent. Så da trenger jeg vel egentlig ikke så mye mer?»

«Fra den stolen her så sitter jeg og ser opp mot himmelen og ut mot sjøen, og så sier jeg hei til de som går forbi og vinker litt.

...Og så elsker jeg å synge. Så da sitter jeg på stolen min og synger.»

Hva sang du sist?

«Da sang jeg «Blåveispiken».

«Jeg går og rusler på Ringerike, på stille stier jeg sjelden går. Da kommer mot meg en liten pike, en lubben unge på fem, seks år.»

Les mer på "Vi i Larvik".

"Vi i Larvik på Facebook"

Les mer om viilarvik