«Jeg er ikke fornøyd med livet mitt sånn som det er i dag. Jeg skal fortelle deg hvordan det er. Jeg kommer hjem fra jobb, spiser middag og sover litt. Så ser jeg på tv. Da kommer det kanskje sinnatanker. De gjør det når jeg sitter alene. Snart orker jeg ikke lenger. Jeg har ikke nok tid sammen med støttekontakt. Boligtjenester kommer innom, men de har ikke tid til å prate med meg. Jeg tror ikke det er bra for meg å være så mye alene, og å gjøre akkurat de samme tingene dag ut og dag inn. Jeg kan ikke bare sitte i leiligheten min. Jeg har så mye jeg har lyst til å gjøre.»

«Hvor mye ville det bety for deg å få en personlig assistent? En BPA som man kaller det?»

«Det ville forandret livet mitt. Men jeg har fått avslag fordi jeg ikke har vanlig språk. At jeg ikke kan klare å styre en sånn tjeneste selv. Det er bare tull, synes jeg. Jeg har et fint språk. Folk blir kjent med meg, og da lærer de måten jeg kommuniserer på. Jeg har en talemaskin og med den kan jeg snakke, sende tekstmeldinger, ringe og sende meldinger på facebook. Men jeg trenger litt hjelp til å styre en BPA-ordning, slik som bestevenninnen min får. Hun kommuniserer også med talemaskin, men hun bor i Drammen. Der er ikke det noe problem.» 

«Med en personlig assistent ville jeg kunne leve et normalt liv. Drive med ting som el-innebandy, svømme og dra på konserter. Jeg vil kunne gjøre ting spontant. 

...og så skulle jeg ønske at jeg kunne si ja til å gå på date.»

Les flere artikler i op.no/viilarvik

og følg

Vi i Larvik på Facebook