Gå til sidens hovedinnhold

VI I LARVIK #90: «Han skal ikke bli en mobber»

Artikkelen er over 6 år gammel

«Det blir til at du tenker mye på’n. Det er jo merkelig når du har unge og du ikke har’n likevel. Nå har jeg ham hver søndag. Du hører jo alltid folk si at barna deres betyr alt og sånt, men hvis ikke du har en sjøl så skjønner du egentlig ikke hva det betyr.»

«Før han kom tenkte jeg på alt det fine med å ha unge. Leking og sånt. Men nå som han vokser opp, så er egentlig det eneste jeg tenker på å prøve å bli et forbilde for ham. Nå sitter jeg hjemme i helgene i stedet for å dra ut på byen. Jeg vil ikke være et sånt «bytryne» med en liten unge. En sånn som folk snakker om.» 

«Hva vil bli viktigst for deg å lære ham?»

«At han ikke skal bli en mobber. Det er jeg tenkt mye på. Jeg var en som mobba. Det er kanskje det jeg angrer mest på. At jeg var en av de der. Selv om jeg kanskje ikke følte det sjøl på den tida, så var jeg en sånn bølle som erta mye.» 

«Man sier at det er fordi det er en usikkerhet som gnager. At det er derfor mobbere er som de er. Men jeg tror ikke det var sånn med meg. Det er lett å si sånt nå, men du blir revet med. Det er vanskelig å stå i mot når du bare er femten år.» 

«Hvordan kan du beskytte ham fra å oppleve det samme?»

«Det eneste man kan gjøre er vel å fortelle om konsekvensene.» 

«Vi hadde en reunion for noen år siden. Feiret ti år siden ungdomsskolen eller noe sånt. Da merket jeg det jo. At 90% av de som var der ikke klarer trynet mitt den dag i dag, fordi jeg var den jeg var på ungdomsskolen. Jeg merket det på måten de snakket med meg på i forhold til de andre rundt bordet. Kanskje tror de at jeg er sånn enda?»

«Jeg har selvfølgelig kamerater, men jeg er egentlig ganske aleine i dag. Det er en konsekvens av måten jeg var på da. Jeg tror ikke de andre jeg gikk på skolen med har det på den samme måten. At de lever som meg.»

Les flere artikler i op.no/viilarvik

og følg

Vi i Larvik på Facebook

Kommentarer til denne saken