«Hva gleder du deg mest til i sommer?» 

«Å jobbe.» 

«Jeg har måttet slite litt mer for å få det til enn andre. På grunn av sykdommen. Jeg har hatt kreft siden jeg var seks år gammel. I sytten år nå. En sjelden type kreft som er i huden og lymfeknutene. Jeg får ikke behandling nå, fordi sykdommen er såpass rolig, men legene følger med på meg. Det er en eventuell spredning som vil være farlig.» 

«Jeg blir mye fortere sliten enn andre gjør, og immunforsvaret mitt er veldig dårlig, så jeg tiltrekker meg alt av sykdommer. Og så er knærne mine dårlige også.» 

«Er du bitter?» 

«Littegranne. Ja. Det er det litt vanskelig å snakke om. 

Folk trodde ikke at jeg skulle klare det i det hele tatt egentlig. Det å bli frisør. Og mye har stått i veien for det. Etter at jeg opererte knærne fikk jeg beskjed av legen min at belastningen ville bli for stor. At jeg ikke kunne bli frisør. Da ble det liksom klart. Da skulle jeg absolutt bli det.» 

«Jeg var ryddehjelp og praktikant et år lenger enn andre. I fem år. Men det gikk til slutt. For to år siden fikk jeg svennebrevet, og nå har jeg også bygget meg opp til å klare å jobbe i full stilling. Jeg merker at jeg blir sliten i beina etter en lang dag, men det er ikke så det ikke går liksom.» 

«Det har betydd mye å greie det. Det å vise at jeg kan klare meg.»

«Har du satt deg noe nytt mål enda?»

«Ja. Et hus. Selv om det kan ta litt tid, så skal det gå etter hvert. Jeg har veldig lyst til å flytte sammen med kjæresten min.»

Les flere artikler i op.no/viilarvik

og følg

Vi i Larvik på Facebook