«Jeg kan ikke tegne i det hele tatt, men det skulle jeg ønske at jeg kunne. Da hadde jeg søren meg tegna den beste historien noensinne.» 

Hva skulle den hete? 

«Jeg har ikke tenkt på navnet, men hvis jeg skal hente noe ut fra det blå, liksom? «Veien inn til samfunnet» kunne den hett. Hahaha.» 

Det høres ikke akkurat ut som en actionhistorie? 

«Nei, det handler mer om følelser fra person til person og det å bygge broer mellom mennesker. Jeg tror ikke jeg har tid til å skrive bok, men jeg har tenkt på det mange ganger. At det hadde vært kult.» 

«Den skulle handla om en person som føler seg utafor. Helt sikkert. Han er kanskje andre generasjons innvandrer. En som har et vanskelig forhold til familien sin, og som har helt annerledes interesser enn andre har. Selv liker han å lese bøker. Han er en stille person. Men hvis noen forsøker å snakke med ham, så vet han ikke hva han skal gjøre, så han gir istedet for mye av seg selv, slik at folk blir skremt og går vekk. Etter hvert så skjer noe som gjør at han velger å snu om på livet sitt.» 

Hva tenker du at det kan være?

«Nei, det kan være at han opplever noe sterkt. Kanskje han mister et familiemedlem, eller han opplever noe ute på gata. Noe han reagerer på og vil endre.» 

Blir han en slags superhelt da?

«Nei, nei. Ikke superhelt. Han blir bare mer forståelsesfull, og så prøver han å bli en del av samfunnet, litt og litt. Han lærer seg mer om kulturen og hvordan man skal være en del av folket. Så blir han det, før han leder folket til å bli et bedre samfunn.» 

Oi. På hvilke måter gjør han samfunnet bedre?

«Jeg tror historien blir mer sånn at det er snakk om barrierer. Barrierer som han må bryte ned, slik at samfunnet blir mer åpent. At i stedet for at man tenker på nasjoner og folkeslag, så kommer man til å tenke på oss som en klode med mennesker. Ett folkeslag.» 

Og det er det han som får folk til å forstå?

«Ja. Det blir nok en stor bok tror jeg. Det holder nok ikke med 300 sider.»

Hva heter hovedpersonen? 

«Det har jeg ikke tenkt på egentlig. Pluto kanskje?» 

Det er gresk det? Har ikke du også et gresk navn? 

«Jo.»

Les flere artikler i op.no/viilarvik

og følg

Vi i Larvik på Facebook