Gå til sidens hovedinnhold

Viktig sikkerhetspolitisk melding

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ole Marcus Mærøe har et meget godt innlegg i Østlands-Posten om dagens norske utenriks/forsvarspolitikk.

Mange av oss frykter nå for utviklingen. Norge som stat har siden krigen stadig gått vekk fra de holdninger som lå i dypet av det norske folket etter krigen, når det gjelder vår sikkerhetspolitiske plassering.

Vår geografiske plassering, og vårt langvarige forhold til alle våre naboer i nord, har gjort det naturlig å anse nettopp disse naboforholdene som avgjørende for vår sikkerhetspolitiske tilknytning.

Som Mærøe riktig beskriver, har amerikaniseringen av den vestlige kulturen ført til at den politiske ledelsen i Norge har glemt denne grunnleggende holdningen i det norske folket. Vi er blitt forført av krefter som legger mer vekt på andre hensyn, som i en viss grad kan sies å være personifisert gjennom ledere som Donald Trump og Boris Johnson. Det er nå på tide å ta opp igjen om denne typen alliansepartnere øker vårt lands sikkerhet mer enn et godt naboforhold i nord.

Kommentarer til denne saken